E så himla nöjd med dagens pass!

Började med att rida en runda som kallas skarpskär eller långa rundan. Den tar ca 30 min om man bara skrittar men jag red alla gångarter så det blev bra uppvärmning. Tilde hade ridit klart sina hästar så hon fick cykla med haha! Red på banan sen. Det gick himla bra! Fick lite tryck i han stundtals också. Tänkte på tipsen jag fick av Tildes mamma igår och det hjälpte verkligen!

I alla fall så hoppade vi lite idag. Började med att rulla över ett lågt räcke bara för att känna att jag fick till en bra galopp. Det funkade jättebra så jag började hoppa en liten oxer medan Tilde fick bygga ett till räcke. Vi satte ihop det till en bana sen. Väldigt enkel men mest för att få en bra känsla (och för att ingen orkade bygga något annat hahaha). Hoppade ner på C volten och började med ett räcke som stod på "långsidan"sen snett igenom (fast i volten ) över en oxer och sen ett räcke på andra "långsidan". Efter det så var det första hindret igen :) avslutade med hindrena på 85 och det är ju LD+5 så snart kan vi debutera lokalt! 

Har bara två bilder, men ni får fler snart ;)


Listan: 5 Hästsaker jag skulle köpa om jag kunde

1. Jack. Behöver jag ens förklara den här?
 
2. en fruktansvärt snygg kavaj från Animo. Svart med rosa foder ska den va!
 
3. FreeJump SoftUp stigbyglar. Färgen vet jag inte riktigt.. Kanske rosa/svart så det matchar le kavaj?
 
 
 
4. JW brallor.
      Dessa          (har redan)     Dessa          o Dessa
 
5. Scapas nya kollektion. Så galet snygga!
 
 
 
 
 

Listan: Min och min hästs vardagsoutfit

Den här är lite lite svår eftersom man alltid har olika outfits, men jag tar den vi hade senast!

Träns  Svart aachen med en rad bling
Väst Svart Jacson safety
Hjälm Mörkblå Lamicell Transformer
Schabrak Svart Gold Medal med röd pass.
Stövlar Svarta Mountain Horse Venice Young Rider
Ridbyxor Mina älskade röda John Whitaker
Lindor Röda
Tröja Vanlig svart munkis från HM

10 små elefanter dundrar runt på plan

Och jag kan inte höra min musik haha. Är med brorsan på innebandymatch. Skiiittråkigt, skojar inte! Efter det blir det stallet. Fortsätta på banan sär vi slutade igår. Sitter och klurar lite på ett deepshit, det är mycket tankar just nu.. Speciellt sen jag tog jävligt illa upp över vad en person sa igår. Inga namn nämnda men seriously, man säger inte sånt. Till på köpet var det en vuxen människa, som ska veta att man inte säger saker på det där sättet!


Listan: Alla hästar i stallet

Jack såklart. Honom känner ni redan till så en presentation känns lite överflödigt ;)
 
Effect som är Neas medryttarhäst. Jättesöt liten B-ponny som Tilde haft rätt länge.
 
Lillen som är världens snyggaste shettis. Älskar att hoppa och har tävlat galopp i Globen.
 
Herkules är en annan B-ponny i stallet. Han är jätteduktig på att hoppa men tycker att det är väldigt läskigt ;)
 
Tickan är också en liten B-ponny med väldigt mycket humör. Hon har hoppat msv och är jättefin, lite kär!
 
Revansch är en ung C-ponny. Skitsöt och väldigt arabig. 
 
Tyson  är den andra C-ponnyn i stallet och han är lika söt! Hoppar jättefint med väldigt mycket fart ibland..
 
Nejlika är den enda ponnyn i stallet som inte är Tildes. Hon är jättegullig!
 
Ockra, Oriana och Oceana är Tildes mammas hästar.
 
Islänningarna är några hästar som går ute året runt i en hage vid stallet. 

Listan: En låt som påminner om en häst du älskar

Den här låten säger allt om alla känslor vad gäller Sannie. Det är som att nån satt ord på hur jag känner!
När allt kändes som värst satte jag mig hos Sannie med denna låt i öronen och lät mig själv vara svag och tårarna fick rinna. Varje gång jag var ute med Sannie var det den här låten vi lyssnade på. Precis som varje gång jag red henne nynnade jag denna låt. Och när nån sa eller gjorde nåt om oss som sved så lät jag texten rulla om och om igen i huvudet. Den har många gånger fått mig att orka fortsätta.
 
"But I don't care what they say, I'm in love with you.
They try to pull me away but they don't the truth"
 

Det är verkligen så; för trots att det alltid sårar lite så bryr jag mig egentligen inte om vad dom säger, jag älskar henne. Och dom har alltid försökt stå ivägen men det är för att dom inte vet sanningen, hur det är. Jag försöker att inte lyssna men det är svårt. 

Listan: Mitt motto

Jag har inget direkt motto,jag har en del citat jag lever efter i stället:
 
"Words can only bli forgiven, not forgotten"
 
"Dream as you'll live forever and live as you'll die tomorrow"
 
Och såklart det allra viktigaste, som fått mig att inse att det inte är mig det är fel på även om folk säger det hela tiden.
"I don't have an attitudeproblem. You have a problem with my attitude but thats your problem, not mine."
 

Påhäng till Hööks nu!

Brorsan skulle till Assist i Västerås, 10 min från Hööks så jag hängde med ;) Ska se om dom har nåt på rea annars siktar jag in mig på en grimma till Jack. Men man vet aldrig, kanske hittar nåt annat fett snyggt?


Min största rädsla inom ridsporten

Varje gång jag sitter på en häst är det nån annans, och jag är lika rädd att det ska hända nånting så jag förstör nån annans häst. Tänk att behöva ringa ägaren och säga "Jo hej jag gick just omkull med din häst och den har antagligen brutit nånting för den ligger på marken och kan inte röra sig". Jag är så himla rädd för att råka skada en häst. Speciellt nån annans. Det är som med vad som helst, man är alltid lite mer försiktig med andras grejer. Men jag har ju ingenegen pryl så jag är extra rädd på nåt sätt. Om jag tex rider en kompis häst och den snubblar så slår mitt hjärta 17 dubbelvolter innan det tvärstannar och jag tror att hästen ska gå omkull och värsta tänkbara ska hända. Inte roligt vill jag lova!
 
Sen är jag såklart rädd för att göra mig illa, ramla av och bli skadad. Inte jättebra när man är ryttare kanske. Men jag kan erkänna att många gånger är det min egen feghet som stoppar mig från att gå in fullt ut och bara köra. Det är lite ivägen och stoppar mig från att göra saker. Det försvinner sakta men säkert, men jag är och kommer antagligen alltid vara rädd för att göra mig illa. Tvärtemot det flesta är jag inte rädd  för att bli sårad, men tanken på att bli skadad, fyfan säger jag bara! När jag ser eller hör om otäckta händelser så sitter det i ett tag och hindrar mig. 
 
Jag är även rädd för vissa hästmänniskor. Jag tror stenhårt på att hästmänniskor har en lätt störning på ett eller annat sätt. Liksom, vem håller egentligen på med en sport där man riskerar att  varje ggång man utövar den? Men det finns de som har lite värre störningar och värst är ju de som gör illa sina djur för att komma dit de vill eller tjäna pengar. Sjukt säger jag bara. Men det finns en annan sorts läskig hästmänniska och det är de som alltid ska vara bäst. Seriöst, förstöra nån annan genom att bryta ner den i småbitar och sen spotta och sparka på den bara för den råkar vara duktig? Hur orkar man ens gå runt och vara så avundsjuk att ansiktet skulle kunna lysa grönt bara för att nån annan har allt det du vill ha?  Nä usch säger jag bara! Visst, man får vara avundsjuk (haha jag är alltid avundsjuk) men man måste lära sig att unna andra framgång för annars får man ett tufft liv. Och ja, skitsnack och skvaller "hör sporten till" men då ska det hållas på en sportslig nivå där orden som trillar ur munnen på en ska vara rena sanningar (inget spiceat här inte)  eller ord man kan tänka säga att säga rakt upp i ansiktet på personen i fråga. Annars är det fan inte okej! Det skrämmer mig att folk faktiskt håller på med så osportslig skit att det fan blir äckligt. Folk klagar på att det sägs att ridsporten inte är en sport, men det har ju vissa grunder..

Jag ÄR inte dum, även om vissa tycks tro det!

Folk som vill kommentera saker utan att jag vet vem det är kommenterar ju såklart anonymt. Vanligaste att kommentera anonymt är personer jag känner i verkligheten. De vill kunna säga sin åsikt om mig och trycka till mig eller helt enkelt komma med ett förslag på vad jag ska skriva men det är rädda för vad jag skulle säga om jag visste vad det egentligen kände. De vill säga sitt utan konsekvenser, bara ventilera lite. Sen vill de skriva nån gullig kommentar för att "de är ju så bra kompisar". Wtf dubbel personlighet eller vad liksom? 
Varje gång ni kommenterar lämnar ni ett IPnummer efter er, vare sig ni vill eller inte! Det IPnumret kan jag sen jämföra med gamla kommentarer där personer lämnat namn, mejl, blogg osv. Stämmer det in så vet jag ju vem det är. Så ni som kommenterar anonymt, jag vet oftast vilka ni är!
 
-who's the smart one now?-
 

Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

En vanlig dag för mig ser ut ungefär såhär:
 
Klockan ringer 06.00 på morgonen. Då tar jag fram min älskade iPhone och håller på med den i en stund för att vakna. Sen går jag upp ur sängen och in i badrummet för att fixa hår och smink. 10 min senare klär jag på mig och har sen ca en halvtimme på mig att äta frukost och ta fram allt jag behöver under dagen. Halv åtta går jag till bussen och åker till kungsängen stn. Därifrån tar jag tåg till Spånga. Mitt resesällskap är en termomugg med Chai i nån form haha!
I skolan har jag BG på morgonen med min klass, dvs man planerar sin dag och får info av sin handledare. Efter det går jag och Lisa ner i Cafet och dricker Smakis. Sen upp och plugga och kanske gå på nåt KP (typ som lektion) tills det är lunch 10.45. Pluggandet fortsätter ända tills eftermiddags BGn vid 13.45 och så får vi gå hem vid 14.00. Då traskar vi på till Spånga stn och därifrån går Lisa hem och jag tar 10-över-tåget hem till Kungsängen. Åker hem en halvtimme innan det bär av mot stallet. Buss till Kungsängen stn - tåg till Bro stn - buss till Säbyholm - gå en herrans massa kilometer - stallet. Haha det tar sin lilla tid ja! Bussen hemifrån går halv fyra och då är jag framme vid halv fem.
 
I stallet byter jag om och väntar på Tilde. Jag mockar och fixar vatten medans vi funderar på vad vi ska göra när vi rider. Sen går vi ner och plockar in Jack och hästen Tilde ska rida. In och borsta och sadla sen ut igen och hoppa upp och rida. Vi brukar rida i ca en timme. När vi är klara tar vi in hästarna och borstar av och på med gossetäcke och in i boxen. Därefter byter jag om och så kommer nån och hämtar hem mig haha! 
Hemma är jag vid klockan 19-20 och då äts det middag. Därefter det plugg som behöver göras sen ett avsnitt Desperate och lite bloggning om jag hinner. Efter det ut en promis med hunden sen av med sminket, in i duschen, borsta tänder, ta fram kläder till imorn oh sen är klockan oftast 22.30 ungefär och då försöker jag gå och lägga mig. Somnar gör jag när jag är klar med telefonen vid 23 nånting. 
 

Jag har ju haft lite bloggtorka..

Så nu har jag börjat med en lista så det blir lättare att tidsinställa. Listan inneh¨åller lite olika ihopplockade saker från google. Punkterna på listan kommer dyka upp när ni minst anar haha!
 
 
Haha fint..
 

Gomorron på er!

Jag är sjuk idag igen så jag tänkte fortsätta med det jag höll på med igår. Det är hemligt tills vidare men det har med bloggen att göra så håll utkik, jag VET att ni kommer gilla det! Ska även tidsinställa lite inlägg till helgen och sådär för om jag känner mig friskare så ska jag ju till stallet och antagligen åka med Tilde på tävling.

Vad ska ni göra idag? Nån som har önskeinlägg?


Köp mig lite schabrak tack?

Lite gott och blandat. Som en godispåse.
Ja, det ÄR väldigt mycket rosa i min gott och blandat påse..

The typical Emma.

..jag får typ panik om jag inte får hålla på och pilla med min älskade iPhone.
 
..Jag går undan om jag är obekväm med människorna runt omkring mig. 
 
..Jag har extremt lätt för att rodna. Kan rodna helt utan anledning egentligen. Skitjobbigt!
 
..Jag har alltid på mig linnen. Känner mig sjukt obekväm med t-shirt, så det har jag bara hemma.
 
..Jag är grym på att slösa pengar på onödiga saker. Inte en bra egenskap haha!
 
..Jag litar bara på vissa vänner som jag känner mig helt säker med. Sen kan det ändras på ett trollslag och då ångrar jag allt jag sagt till den personen.
 
..Jag har skilda föräldrar och flyttar varannan vecka, trots det suger jag på att packa. Glömmer alltid nånting. Spelar ingen roll om jag ska packa till tävling, utlandsresa, sova hos kompis, skolan osv. 
 
..Jag hatar att ha fel och även fast jag är väl medveten om att jag har fel så kan jag inte erkänna det.
 
..Jag äter hela tiden och är jämt hungrig.
 
 
 

Roo bilder, del 1

Det är antagligen inte jag som fotat alla bilder, men jag har ingen aning om vilka jag fotat och inte. 
Vill du ta någon bild på dig själv är det helt okej, så länge du länkar min blogg där du lägger upp bilden!
Alice och Evita
 
Tora och Milo
 
Angelica och Amy
 
Andrea och Bruno

Ebba och Rommy
 
Jossan och Gilbert
 
Wilma och Mirre....
 
 
 

10 snabba om Sannie

1. Hon heter egentligen inte Sannie, utan Fannie men det var nån som hörde fel i telefon eller vad det va så då började hon kallas Sannie istället haha! Men Sannie är mycket finare ;)
'
2. Hon har startat lokal LB (80 cm) hoppning innan hon kom till Klara. Och i dressyr har hon gått LB på klubbnivå med både mig och Klara och lokal LC med mig.
 
3. Hon är inte svart utan mörkbrun. Trots det kallar jag henne "min lilla svarta".
 
4. Rosa har alltid varit "hennes" färg. Jag skojar inte om jag säger att hon var täckt i rosa från topp till tå förut. Sen växte både jag  och Klara upp och tonade ner det liiite haha!  Trots det kommer hon alltid vara en rosa my little pony, för det är det som passar henne bäst!
 
5. Sannie älskar att stå framför kameran. Världens snygggaste modellhäst, seriöst!
 
6. Hon älskar att hoppa. Alltså hennes hoppglädje kan få en på hur bra humör som helst. Det räcker med att bara se henne hoppa!
 
7. Hon var ridskolehäst på Elfviks Ridskola i fyra (?) år. 
 
8. Hon är 126 i mank men vägrar att växa ynka 2 dec till.. haha!
 
9. Hon är hur stoig som helst! Hon vet verkligen hur man bitchar sig.
 
10. Samtidigt är hon världens snällaste. Hon bryr sig om en på sitt sätt. Visar kärlek på ett så fint sätt. Sådär som man tror att hästar inte kan. Men hon gör allt på sitt egna vis, och det är nog det bästa med henne! <3
 
 

Fyra olika oufits som gärna får flytta in i min garderob!

Valde att ta lite "ovanligare" färger och färger jag tycker är snygga!

Outfit 1 Lila Dressyr:
Stigbyglar: Jin
Schabrak: HV Polo
Piké:  HV Polo
Boots: Ponnypop
Träns: Hööks
Pannband: Charlies

Outfit 2 Röd Hopp:
Schabrak: John Whitaker
Piké: HV Polo
Benskydd: John Whitaker
Träns: Hööks
Pannband: Charlies
Stigbyglar: Soft Up Free Jump

Outfit 3 Limegrön/Brun Hopp:
Pikè: Horze
Boots: Ponnypop
Luva: Equiline
Pannband: Charlies
Stigbyglar: Jin
Benskydd: Hööks
Schabrak: Scapa 
Outfit 4 Ljusblå Dressyr:
Piké: Leila
Schabrak: Horze
Sporrar:  Horze
Lindor: Horze
Träns: Hööks

Vilken tycker ni är finast? 

Hemma sjuk..

Mådde inte så bra i morse.. Huvudvärk, ont i halsen och i magen. Skit och blä! Jag som hade tänkt åka till Sannie.. Men nu sitter jag här och tidsinställer lite inför kommande dagar, det gäller ju att passa på haha! Ska fixa lunch och sen dra igång ett avsnitt desperate tänkte jag.

Världens finaste tjej <3

 


Dagens ridpass, 25/9

När jag kom till stallet hade Tilde redan ridit alla sina andra ponnysar. Men jag ville himla gärna rida ut så hon fick ta på hjälmen och hoppa upp på cykeln istället! Körde på värsta grymma outfiten; mina röda Whitaker, röda lindor, svart schabrak med röd passpoal, svart tjocktröja och svart aachenträns med en rad bling.

Själva ridningen gick väldigt bra faktiskt! Han lyssnade väldigt fint på mig, hade koll på både gas och broms. Han är verkligen helt lagom när man är "ensam" ute (utan nån annan häst). Annars brukar framåtdrivande funka väldigt bra med en häst framför och förhållningarna är kanske inte de lättaste. Men idag kunde jag trycka på honom, speciellt i galop, och bara sänka handen och krama så fick jag ett mjukt stopp på en gång, riktigt kul! Fokuserade detta pass på övergångar och avsaktningarna satt som en smäck medans igångsättningar är något vi har att jobba på eftersom jag vill få en kvickare reaktion som svar. Men jag är riktigt nöjd med både ponnyn, passet och såklart outfiten!


Nea och Sannie <3

Det hade inte kunnat bli bättre. Jag e så himla glad att det blev just Nea som blev medryttare på Sannie. Och det betyder väldigt mycket att jag fick vara med och komma med förslag och att det blev den ryttare jag pekade på. Såklart är jag lite avis på Nea, jag hade ju hellre velat att det var jag själv som satt där uppe. Men samtidigt så hade det inte varit rätt mot Sannie. Inte längre. För det är bara att inse, våran tid är liksom slut. Jag har blivit för lång. Hatar när andra måste göra det övertydligt, för jag vet så väl hur det ligger till.
Nu flöt jag iväg lite så för att återgå till själva inlägget, hade jag sett nån annan på Sannie hade det känts så fel. Men jag vet att Nea kan kan se Sannie för den hon är. Det fina som finns där under ytan.

Jag tror stenhårt på att Nea och Sannie hade kunnat bli nåt stort och hoppat dom höga klasserna om Sannie hade varit Neas ponny (vilket jag önskar av hela mitt hjärta att hon blir, även fast jag vet att det inte är aktuellt) så dom hade kunnat satsa lite. För Sannie hoppar som en Gud med en ryttare hon litar på. Men gör hon inte det så vill hon inte. Hon måste känna sig säker till 1000 om hon ska hoppa. Finns det minsta risk att hon råkar få ett ryck i munnen eller en duns i ryggen så stannar hon. Eller om ryttaren är nervös och lägger över allt jobb på Sannie. Det finns väl trots allt nån anledning till att hon bara stannat med mig en gång på 2 år.
Jag vet att Nea kommer få ett starkt band med Sannie om hon bara lägger ner tid på det. Jag vet också att om Nea hade haft mer frihet med Sannie hade dom LÄTT flugit över stora hinder som ligger över den magiska metern. Nea är absolut tillräckligt duktig och om Sannie får rätt förutsättningar har hon grym teknik och kapacitet.

Det jag vill ha sagt är att jag tror hårt på detta ekipage och kommer alltid heja på dom, även om dom bara får hoppa runt små LD banor så vet jag att dom kommer göra det med bravur!
Mina fina flickor helt enkelt <3


Kvällen har spenderats till att baka maränger!

Vilket jag har blivit fett grym på haha! Har några sjukt bra knep, innan jag kom på dem blev marängerna kaaoos!
1. Häll i ett halv krm ättika, då blir äggvitorna hårdare eller vad man ska säga.
2. Vispa med en mixerstav med ballongvisp ända tills du kan vända skålen uppochner utan att nått rör sig där i.
3. Grädda i klickar, de är enklast.
4.Grädda i ugnen ca 30 min sen öppnar du och sticker små hål i alla maränger så dom blir lite hårdare innuti.


Jack 23 September

Vi började med att rida ut en liten runda. Ååh vad duktig han var! Riktigt fram för skänkeln och lyssnade fint på minsta hjälp. Han var glad och framåt hela tiden. Hade inga höga förväntningar eftersom jag red ensam men han var ännu snällare ensam än med sällskap. Ska definitivt börja rida ut mer och när jag ska rida dressyr så blir det till att hitta massa olika ställen ute så han får variation.

Men i alla fall så blev det dressyr på banan idag. Han var varken seg eller pigg riktigt, mer åt det motvilliga hållet. Det kändes hela tiden som att han gjorde tvärtemot vad jag sa. Eller i galoppen i alla fall. Jobbade lite på volt med två bommar för att checka av galoppen. Tanken var att vi hela tiden skulle komma rätt på bommarna med lite tryck i galoppen utan att det blev travinslag. Det funkade väldigt bra mot slutet så där e jag nöjd. I traven fick vi bråka en stund innan han mjuknade och jobbade rätt. Hade inte nån super bjudning direkt men är trots allt nöjd med resten och jag kom fram till lite olika saker som blir fel och nu bet jag i vilken ände jag ska börja i känns det som.

Blev dessvärre inga bilder eftersom jag var ensam i stallet haha. Men jag bjuder på en gammal i alla fall.


Älskade ponny.. <3

 
 
Texten säger allt! 
 
 

Frukost nu sen rulla ner mot Ensta

Jag ska äta nesquick puffar (aka harbajspluttar) till frukost och sen dra ner till Ensta. Ska åka med Frida hennes pålle till Överby på dressyrträning. Efter det drar jag vidare till min hest istället och rider dressyr en stund!


Tog med hunden in på Konsum haha!


Jag trivs nog bäst med mycket folk omkring mig..

Var ju som ni nog förstått på Ensta idag, och guud vad jag saknar det. Jag tycker egentligen inte att just själva gården är den bästa (Hahah jämför med Stäkets grymma anläggning liksom) och läget har varit rätt spänt där med ägarbyte och så, men jag har nog aldrig varit i ett stall med så mycket roligt folk! Det finns så mycket olika personer att bara stå och prata med. Tex först står man med nån medans den mockar, sen går man med nån annan när den fixar sitt vatten och efter det går man till en tredje när den fixat mat osv. Samtidigt är det så lätt att bara få vara ensam med sin häst en stund eftersom alla har sitt eget att tänka på. Sen slipper man känna sig övervakad av vuxna vartenda steg man tar, för så känns det i ALLA andra stall jag varit i. Det finns så mycket kul man kan göra med så mycket roliga kompisar som man inte kunnat göra nån annanstans! Så hade jag fått chansen hade jag DEFINITIVT velat stå på Ensta. Vare sig det gäller medryttarhäst, foderhäst eller egen häst.

Lite halvflummigt inlägg men jag känner att min närmsta framtid är rätt osäker då jag aldrig får raka svar på mina frågor. Inte av nån. Så det kanske är bäst att fundera på vad man vill ifall att det värsta skulle inträffa..


Blev inget stall idag..

Hade ingen som kunde skjutsa ut såå.. :/ men imorn blir det att åka med Frida och Chadow på Dressyrtävling och sen äääntligen stallet, weehooo! :D


I bilen påväg till Roo nu!

Kickan och Diva ska tävla på Roo idag och såklart åker jag med! Kameran stannar dessvärre hemma men jag knäpper väl lite med iPhonen, bättre än inget right? Ska självklart se om jag ser fina Orcuuuus! <3


Shit vad jag saknar..

..att rida ensam i stora ridhuset och trimma dressyr på Pajazzo en sen fredagkväll med musik i lurarna och ett brett leende på läpparna.

..att rida barbacka på min älskade prinsessas rygg. Känna hur jag kommer åt henne mer och mer.

..att åka till ridskolan en lördag och träffa massa kompisar.

..att vara på Ensta och hitta på sjukt galna grejer. Att känna friheten att kunna göra vad jag vill inom vissa ramar.

..att vara på ridskolan. På sätt och vis i alla fall. Känslan av att vara duktig och behövd hela tiden. Så fort man lämnar ridskolan så tappar man allt man har byggt upp. All respekt, alla vänner, allt man hade som ridskoleryttare får man lämna på ridskolan när man ger sig ut i den riktiga hästvärlden.

..att lycka var att få gå med Sannie en sväng i skogen. Det är det fortfarande men det känns som att det aldrig skulle kunna hända längre.


Vloggar lite hära då!


This or That del 2

upptäckte just att jag hade ett par this or that kvar så vi kör dom nu:
 
Bo i stan/bo på landet så länge det finns hästar i närheten
Cola/fanta
Chips/popcorn
Godis/tuggummi har dessvärre tandställning..
Ha en pojkvänn och ingen bästavän/va singel men ha en bästis
Stor blogg/liten blogg alla drömmer väl om en blogg som växer?

Vet att du läser Nellie Berntsson så här är lite this/that som handlar om henne

Hennes nuvarande design/hennes förra
Adam/Emil
Stella/Bellman
Becki/Elvis
Blondie/Brownie
 
 

Svar på frågestund del 1

Fortsätt skriva frågor om ni har några, del 2 kommer snart så skynda!
 
Hur lång är du? 
Ca 164 cm.

Vad vill du gå för linje på gymnasiet? 
Något roligt. Egentligen Naturvetenskap, men jag vet inte riktigt just nu faktiskt!

Varför började du just med ridning? 
Min morfartog med mig till ridskolans ponnyrundor och nånstans efter att jag klappat hästen var jag fast haha!

Hur länge vill du rida ponny? 
Jag vill tävla ponny tills jag är 18 och tänker absolut inte skynda upp till storhäst, snarare tvärtom. Sen vill jag jättegärna utbilda unghästar efter jag fyllt 18.

Lite this or that 
Ponny/storhäst 
Hööks/horze 
Hoppning/dressyr 
A/b-ponny 
C/d-ponny 
Tävling/träning 
Mörk blå outfit/ljus blå 
Sto/valack 

Vad heter dina allra närmaste vänner? :)
Har många nära vänner, men har väldigt svårt för att lita på människor som nån gång fått mig att tvivla. Men min allra närmsta är Kickan <3

Kommer du skaffa en till medryttarhäst, eller fortsätter du med Jack?
Som det ser ut just nu blir det bara Jack, hoppas bara att vi har tillräckligt med tid kvar..

Är du fortfarande skötare på Sannie?'
Honestly, nej. Jag står inte och ryktar Sannie i två timmar dagligen längre. Jag älskar henne otroligt mycket, har/kommer aldrig älska en häst som jag älskar Sannie. Sen kommer jag självklart åka till henne varenda lediga sekund i princip. Men nånting får mig att känna att jag inte är lika välkommen på ridskolan och ens i närheten av Sannie.

Är Nea skötare/medryttare på
 
 
 
 

Är Nea skötare/medryttare på Sannie?
Hon rider Sannie tre dagar i veckan.
 
Hur många schabrak har du?
6 stycken haha! Ett rosa, ett svart, ett ljusblått, två vita och ett grönt.
döööör vad fult det blev hahaha! Det gröna ser inte riktiiiiigt ut så men whattevvah!
 
Hur många träns har du?
2, ett pullar till Jack och ett aachen till Sannie.
 
Vad är ditt favoritmärke på..
 
Schabrak: Scapa ofc.
Kavaj: Animo/Spooks
Ridbyxor: Whitaker/Gpa
Jackor: Kingsland
Träns: Dyon.
Stövlar: Mountain horse/Tretorn.
 
Vad är dina mål med Jack?
Att kunna nolla LC  till våren och kunna hoppa LB på träning. Sen såklart att få flyt i ridningen och att lära känna varandra bättre.
 
Tog bara dessa frågor nu men vill inte att inlägget ska bli förlångt ;)

 

Godnatt på er!

Nu  ska jag fixa iordning för imorgon sen dö på sängen under mitt äskade täcke. Vi ses imorn, puss!
 
Omgggg det ligger en död tjej i min soffa!
bild.JPG

The only way out is through.

Det är f*n dags att ta tag i saker. Jag är expert på att skjuta upp saker men det äter upp en i längden. Men det är så bekvämt att chilla lite i skolan, matten kan jag göra sen. Men det är så fel, det märks i lngden. Man måste tänka längre fram också, vem kommer vilja jobba med nån som bara skjuter upp saker? Ingen skulle jag tro. "Men jag kommer ju inte göra det när jag är vuxen jue" nähä, time to gro w up och bli vuxen då. Jag tänker verkligen ta tag i mitt liv. Jag har sagt det till mig själv så många gånger men fallit tillbaka i mönstret igen. Den här gången ska jag ta det steget längre, och ni får vara med på den resan!
 
Redan ikväll börjar jag. NU på en gång. Ska ta fram och ha allt klart så det bara är att klä på sig och gå till skolan i princip. Sen i skolan ska jag se till att vara på alerten! En termomugg Chailatte på tåget, ja tack'! I skolan blir det stenhårt plugg, inga latfasoner här inte! NOuppgifterna ska lämnas in, engelskan ska bli klar och matten ska plockas fram ur sitt dammiga hörn. 
 
Stallet ska också ändras. Jag ska bli effektivare och ALLTID våga ta fighten. Han ska inte få bestämma längre, det är på tiden att jag tuffar till mig. Jag måste även se till att planera min tid, både i och utanför stallet. Redan kvällen innan eller på morgonen ska jag veta hur och när jag tar mig till och från stallet. Planera vad jag ska göra när jag komme hem och hur tiden ska fördelas. Middag, lite skolarbete (om det behövs), tidsinställa blogginlägg, packa iordning till dagen innan, se ett avsnitt desperate, planera morgondagen sen sängen. Plain and simple, som Nellie Berntsson skulle säga. 
 
För det finns bara ett sätt att nå dit man vill, och det är att KÖRA. NU! Inga genvägar, det finns inte på världskartan. Jag ska dit jag vill och det genom att förtjäna det via hårt arbete. 
 

Jack 18/9

Vi började med att rida ut en sväng och Jack kändes jättefin! Kunde jobba lite med formen redan från början i skritt då han var hyfsat fram för skänkeln. Traven var väldigt mjuk och fin, då blev han väldigt pigg så jag slapp skänkla på som en tok. Sen när vi galopperade blev han riktigt rolig! Han var fram, glad och lydig. Kunde korta/länga utan några som helst problem. Alla byten satt perfekt! Avslutade inne på banan med att rulla över två små hinder. Inte världens flyt men han dummade sig lite men vi fick nåt rätt bra språng. Travade av lite och då kändes han jättefin, så det var kul! :D


Stallet nu!

Ska rida min fina kille lite. Vet inte riktigt vad vi ska göra, red ut i söndags så det kanske blir lite dressyr. Men ni får ha det så bra så hörs vi när jag kommer hem!


Chilldag idag!

Snackat med Lisa och så i skolan idag. Haha shit vad vi (inte) jobbade bra! Planerade lite med Lara om att gå på bio på studiedagen på fredag, najs! Vet dock inte vilken film vi ska se eller så, men inne i stan blir det. Efter det drar jag till fina Kickan och sover där. Åker med henne till Roo dagen efter! Så med en grym fredag framför mig ska jag nog orka mig igenom veckan!

Lara får stå för bilden haha! Sist vi va inne i stan busade vi lite på buttericks ;)


quotes jag gillar:

 
 
'
 
 

Me <3 My little pony rosa

Det finns inget jag hellre tittar på än rosa schabrak. Egentligen så har jag absolut inga planer på att spendera månadspengen på rosa schabrak, men vanan sitter väl i sen jag red Sannie. Här är några väl utvalda favvisar:
 
Riktigt fint HV Polo:
 
 
Neonrosa Lamicell:
 
Världens finaste schabrak ever (det här kommer någon gång införskaffas) Rosa Scapa Sports:
 
Och såklart GG:
 
 

Sen lite annat rosa smått och gott:
 
Vill så himla gärna ha Soft Up/Free Jump men det går min plånbok aldrig med på..:
 
Ett rosafärgat swarovski pannband skulle väl inte sitta fel ;)
 
Den dan jag köperhäst kommer det garanterat hänga både rosa krubba och vattenhink i boxen!
 
Finns inte mycket jag skulle banga för en rosafodrad Animo. Helst svart ;)
 
 
Vad tycker ni om Rosa?
 

Om man inte hade nåt hjärta skulle livet vara så mycket lättare..


Tidsinställer!

Uppdateringen suger, I know. Men jag har inte haft motivationen att skriva och jag lovar att ni hellre läser ett fåtal inlägg än inlägg jag skriver "bara för att". Well, nu ska jag försöka skriva några inlägg som förhoppningsvis bli läsvärda! Såklart får ni jättegärna komma med förslag.

Shit vinterkänslor!

Hösten har precis börjat och jag längtar redan till vintern! Även fast det kommer bli kallare så FINNS inget som är mysigare än att titta ut genom fönstren bakom de röda julgardinerna och adventsljusstaken och se hur snön dalar i skymningen. Ååh längtar! Eller tänk er en härlig galopp barbacka genom snön iklädd OnePiece, raggsockor och såklart en fluffig puffig fjällrävenjacka. Det var vardag med Pajazzo! Shit vad jag saknar min lilla kottbolle.. ❤

Det finns ju såklart jobbiga saker med vintern. Det jobbigaste tycker jag är att man bylsar på sig med halva garderoben och ändå fryser man så fort man kommer ut, men när man sen kommer in så blir man så varm att man dör. Lite feberkänsla helt enkelt. Sen att SL inte har en chans mot vädret. ALLTID inställda tåg och bussar och de som väl går verkar inte ens veta att det finns en tidtabell att gå efter.

Ja så jag ser väl både fram mot vintern samtidigt som jag inte gör det. Men om jag inte tittar ut så känns det som att det ÄR snö ute. När jag drog upp persiennerna imorse så trodde jag seriöst att det skulle vara ett vitt täcke över alla hus och allt haha!


Ridpasset i torsdags kan vi bara dra ett sträck över.

Det gick verkligen inte bra. Han ville inte fram och höll på och kickade när jag skulle sitta upp. Jättedrygt. Visserligen brukar han vara seg och så men det här var verkligen inte som vanligt. Det kändes som att han sprang i lera upp till knäna. Men Tilde fick sitta upp en stund för att få lite fart på han så skrittade kg fina revansch så länge. Men Jack ville fortfarande inte riktigt fram. Vi testade att gå ut i skogen en sväng för nu var jag orolig att han hade ont, men som tur var så vart han vääldigt fin i skogen haha! Vi gick in på ridbanan igen så galopperade jag ett par varv innan jag skrittade av och det gick mycket bättre! Men jag hoppas på att han känns bättre idag.


Filmtime!

Kollar på film hemma i soffan! Har städat massa på eftermiddan så det kände jag mig värd haha. Hann med två desperate också, sjuuukt grymma avsnitt! Btw, nån som kan gissa vilken film det är..?


Finally Friday!

Så sjukt skönt! Har längtat till helgen redan sen söndagskväll haha. Vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll.. Skulle egentligen ha varit med Kickan men hon blev sjuk. Är ju "stallfri" idag, det suger! Menmen, ska nog kunna hitta på nåt att göra! Sitter nu på bussen hem och när jag väl är hemma kan jag ju alltid dra igång lite desperate och glo, men om jag bestämmer mig för att se ett avsnitt blir det oftast väääldigt många fler haha!


Har pillat lite med Nea och Klaras design, vad tycks?

Ändrade färger, bytte bakgrund och gjorde en header. Vet inte vad Nea och Klara tycker, det är lite av en överraskning. Dom tror att jag bara fixa nån liten grej men jag designade om hela skiten Hahah! Vad tycker ni? Blev det bra? Nåt som borde ändras?


Och så gick det med tidsinställningen..

Hahah liiiiite för degig i huvet för att få ner nåt bra på papper. Det blir bara halvklara inlägg utan röd tråd som jag själv knappt förstår mig på. Men jag tar nya tag på bussen/tåget till skolan imorn! Skoldagen inleds med en idrottslektion, uuusch och fy för det. Idrott är verkligen inte mitt favoritämne! Men när jag plågat mig igenom skoldagen så bär det av mot stallet. Dressyr med Jack står på schemat.

Men nu är det bäst att jag börjar dra mig mot sängen om jag ska orka upp klockan 6 imorn :/


Mys på stan med grymma brudar!

Eftermiddagen spenderades med Lisa ooch Lara från min klass. Vi flummade runt på stan och hade en riktigt kul. Vi lunchade på Donken och snackade om allt och inget.  Sen bar det vidare ut på stan haha. Vi gick in på Buttericks och provade masker och annat roligt. Vi svängde förbi bästa iPhoneskalbutiken evvah! Ruskigt snygga skal, alla för 60:-/st. Fick sjuk beslutsångest men köpte två  jättefina skal, hur nöjd som helst! Sen åkte vi tååååg hahah!  Nä men jag gick av i Spånga och åkte med Mami hem.
Har bara mobilbilder, hoppas ni kan leva med det ;)
 
Nu sitter jag här och ska försöka få lite idéer att göra tidsinställda av. Men det blir väl lite google för att få  inspiration, annars får ni mer än GÄRNA hjälpa till haha! Era kommentarer och mejl uppskattas alltid, både positiva, konstruktiva och negativa. Allt för att bloggen ska bli så bra som möjligt!

Varför bryr vi oss så mycket om vad andra tycker?

Egentligen så är det så sjukt konstig, varför tar vi så mycket skit från andra? Varför ska man bara acceptera vad andra tycker och tänker hela tiden, fast man tycker att dom har fel? Jag var en sån förut. Som redan var vinglig och minsta putt fick mig att ramla. Folk gillar att se såna personer ligga på marken, så därför reste jag mig upp varje gång igen.
Sa nån att jag red fult svalde jag det med hull och hår och tänkte "joo men hon har rätt, min sits är rätt kass och jag har för hårda händer och skänklar för  mycket". Och nästa gång jag red började jag krångla till allt för att inte rida fult. Sa nån att min tröja var fulblev jag ledsen och tänkte "shit, jag går runt i en ful tröja som inte passar in!". Dagen därpå gick jag runt i en tröja jag inte alls tyckte om, men som alla andra gillade.
 
Jag har förändrats så himla mycket det senaste halvåret. Sen skolbytet. Jag är mycket säkrare på mig själv och litar på att jag har rätt. När nån säger nåt jag borde ta illa upp över så rycker jag på axlarna och funderar på vad den personen fick ut av att säga till mig att jag inte är bra. Det ha jag aldrig kommit fram till. Vad får andra ut av att säga "den där hästen är inte rätt för dig. Ni passar inte tillsammans"? Liksom nähä okej, men JAG  tycker det och i vissa lägen är JAG den enda som vet. Jag pissar på vad andra har att säga om mig om jag tycker att det är bullshit, vilket det oftast är. Jag bryr mg inte en sekund om att folk snackar skit om mig när jag vet att det inte ligger ett uns av sanning i det dom säger. 
 
Jag tycker inte om att förstora upp saker i onödan, därför skrattar jag åt folk som vill bråka och bitcha. Åh vad löjliga dom är! Det är såna personer man ger Kalla Sidan, sen skiter man i dom. Folk som snackar har seriösa problem på  ett eller annat sätt. Vanligaste diagnosen kallas avundsjuka. Går tyvärr ej att bota men den kan försvinna med tiden. Det är också vanligt att folk vill "ta ner en på jorden". Dom tycker att man är lite förstor i sina små skor när man uttrycker sina åsikter. Men det är bara för att dom är obekväma med att folk vågar ta plats. Det finns en viss person som verkar tycka att jag flyger lite för högt ibland, men det är bara för att hon själv är så fruktansvärt jävla mesig. Jag vågar säga vad jag tycker och tänker om saker som ligger henne varmt om hjärtat (om hon ens har nåt) och det jag har sagt har väl inte varit till hennes fördel. Sen att jag skrev det jag tyckte här, på min blogg, där 200 personer kan läsa det gjorde henne inte lyckligare. Ni må tro att hon skällde ut mig! Men det fick rinna av mig eftersom hon bara snackar strunt! Jag vet att hon kommer läsa dethär, men eftersom inga namn är nämda såå.. Och om hon känner sig träffad påvisar det än en gång hur rätt jag har.
 
Men allt handlar om hur bra självförtroende man har. Man MÅSTE lita på sig själv. Det är grunden för att lyckas, att tro på sig själv. För om du inte gör det, varför ska nån annan göra det?

Slutar klockan 12 idag!

Ska snart dra mig upp ur sängen och göra mig iordning för att åka till Spånga stn. Där ska vi samlas innan vi åker in till riksdagen i stan. Gaash tråkiiigt! Ända bra är att vi slutar klockan 12 och då ska jag och två tjejer från min klass käka lunch inne i stan och sen blir det att ta en fika nånstans!

Ska hem sen efter det, vet inte vad jag ska hitta på. Är ju egentligen stallfri men kanske svänger förbi ridskolan och hämtar lite grejer och träffar lite kompisar. Men om jag inte orkar det så ska jag väl bara hem och glo på desperate.


ut och myste i skogen idag!

Inget speciellt, men mysigt! Han var riktigt pigg och glad och väldigt mjuk att rida. Vi skrittade mycket så jag jobbade med formen och bjudningen där. Det blev väldigt bra då han behöll det i galoppen sen trots att han nog egentligen ville springa fort! På Torsdag blir det markarbete, väldigt välbehövligt!
 


Kilberry Jumping Jack <3

Min bloglovinlista

Får ofta frågan om vilka bloggar  jag läser. Har svarat på det förut men här har ni min bloglovin kopierad rakt av:
www.Nellieberntsson.se
www.Linnolsson.se
www.Ponnysanning.se
www.Johannagrant.se
www.Darios.se/www.Tyras.se
www.Ponnysanning.blogg.se
www.mfkl.blogg.se
www.ponnysmurfarnas.blogg.se
www.fridafranzon.blogg.se
www.canonislife.blogg.se/www.rosaschabrak.blogg.sw
www.medryttarnas.webblogg.se
 
Haha intressaaant jag vet!
 


 
 

Ponnysar som legat mig varmt om hjärtat genom tiden:

Tekla
Min första favoritponny. En liten a-ponny som stod på ridskolan för rätt länge sen. Sjukt gullig men väldigt grinig. Enda gångerna jag såg henne riktigt snäll var med morfar, men alla djur älskar morfar!
 
 
Snobben
När Tekla sålts fick jag rida Snobben väldigt mycket. Han gav mig självförtroende och jag har lärt mig väldigt mycket grunder på honom. Rolig att hoppa och väldigt duktig, han har ju trots allt gått SM för en herrans massa år sen ;)
 
 
Asterix
En hyfsat ung och osäker ponny som stod på ridskolan för fyra-fem år sen. Fick aldrig rida honom men han såg väldigt rolig ut. Kommer nog alltid minnas honom då han var min första sköthäst. Vi hade lite kämpigt men det var en sån speciell känsla när man precis blivit skötare, man trodde att man hade ansvar och sånt haha.
 
 
Apple Indigo
Ungefär samtidigt som jag skötte Asterix fick jag rida Indigo en del. Åh vad jag tyckte att han var rolig!
 
 
Tia
om jag hade ridit kvar på ridskolan hade jag gärna velat fortsätta rida Tia, som jag fick rida ganska mycket på slutet. Koffeinponnyn kallas hon, vilket stämmer väldigt bra! Riktigt go och glad i hoppningen, där det kan gå riktigt fort!
 
bilderna är lånade från www.ubrf.webs.com där kan ni kika in och se ungdomssektionens hemsida!
 

Detta är alltså gamla favoriter ni inte fått se här tidigare!

vi frossar lite i träns också!

Som ni har märkt är jag helt galen i utrustning just nu. Jag antar att det går över om ett tag men vänta er lite prylinlägg här framöver. Den här gången har jag spanat in träns: 
 

Det som gör hela tränset är pannband och nosgrimma, så vi fokuserar på det helt enkelt!
 
Färgfodrat träns kan vara fint på rätt häst om det är en fin färg. Vita och svarta B-ponnysar passar väldigt bra i alla färger men råkar man ha en stor ponny eller en lite svårmatchad färg på häst så tycker jag att vitfodrat är riktigt fint! 
 
Pullarnosgrimmor ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Här är två favoriter:
 
I dressyren tycker jag att det är väldigt snyggt med aachenträns.  De kan lätt bli tråkiga så en snygg outfit i övrigt spelar stor roll! Men här är två snygga varianter:
 
Sen remontträns som kan vara snyggt i både hoppning och dressyr. Kan också lätt bli tråkiga men jag skulle sätta på ett färgat blingpannband!
 
Vad gillar ni för träns? :)

vi frossar lite i träns också!

Som ni har märkt är jag helt galen i utrustning just nu. Jag antar att det går över om ett tag men vänta er lite prylinlägg här framöver. Den här gången har jag spanat in träns: 
 

Det som gör hela tränset är pannband och nosgrimma, så vi fokuserar på det helt enkelt!
 
Färgfodrat träns kan vara fint på rätt häst om det är en fin färg. Vita och svarta B-ponnysar passar väldigt bra i alla färger men råkar man ha en stor ponny eller en lite svårmatchad färg på häst så tycker jag att vitfodrat är riktigt fint! 
 
Pullarnosgrimmor ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Här är två favoriter:
 
I dressyren tycker jag att det är väldigt snyggt med aachenträns.  De kan lätt bli tråkiga så en snygg outfit i övrigt spelar stor roll! Men här är två snygga varianter:
 
Sen remontträns som kan vara snyggt i både hoppning och dressyr. Kan också lätt bli tråkiga men jag skulle sätta på ett färgat blingpannband!
 
Vad gillar ni för träns? :)

Så sjukt glad!

Ska träffa älskling idag! Ska se om jag hittar nån godbit till henne ;)


Veckan som kommer

Måndag: Dra upp till ridskolan en sväng och pussa på min Sanniekanin <3
Tisdag: Rida ut på Jackis.
Onsdag: Chilla på livet och sen göra tusen läxor..
Torsdag: Rida Jack.
Fredag: Blir väl klassiskt tjejmys. Ska messa Kickan och se vad hon har för sig. Det var ett tag sen nu..
Lördag: Rida Jack.
Söndag: Rida Jack.
 



Har mejlat blogg.se

Min app är heelt krånglig! Kan inte se min egen blogg i appen och statistiken e knas. Men blogg.se sa att de håller på att uppdaterar appen och det är så för alla. Det kommer snart ordnas så det är väl bara att hålla ut!


Schabrakfrossa!

Har verkligen blivit schabrakgalen! Kan leta schabrak hur länge som helst, bara för att kolla på. Inte för att köpa utan mest för att det är så kul! Här nedan är lite favoriter:
 
Svart sammets schabrak med rosa passpoal från John Whitaker. Riktigt snyggt och stilrent.
 
Rosa Glen Gordon. Sjukt fint, har alltid velat ha men det skulle inte passa jättebra på Jack.. ;)
 
Såklart så vill jag ha ett Scapa Summer Collection DÄR snackar vi snyggt!
Sen tycker jag att Schockemöhles schabrak är riktigt mumsiga! Väldigt fina färger finns det.
 
Ja det är väl inte direkt billiga schabrak jag har valt, men sjukt snygga!

min framtidsdröm

När jag har fyllt arton och har pluggat klart och skaffat jobb så jag har lite cashflow vill jag köpa en ungponny. Det kan såklart bli ett par år efter arton, det vet jag ju inte. Men en ungponny vill jag definitivt köpa nån gång om jag fortfarande har längden inne. Jag vill utbilda den själv och börja tävla den lite och när jag så småningom känner mig klar med den, sälja vidare och gå över till storhäst. Men jag älskar att rida ponny eftersom det känns tryggt men ändå utmanade, så jag tror att det skulle vara grymt! Och om 3,5 år är jag (förhoppningsvis) både tillräckligt duktig och säker för att kunna ta en ponny från 0-100. Sen vet man aldrig vad som händer på vägen, men skulle jag nu spika min framtid i sten skulle det se ut såhär.
 


 
Jag vill skapa mig ett namn inom ridsporten. Jag vill bli nån att räkna med. Jag vill ha en karriär inom sporten jag brinner lever för. Och man måste börja nånstans!
 
 
 

visste du att..

... Jag är beroende av min mobil? klarar mig seriöst inte en dag utan den. Måste kolla den jämt.
 
...Mina favoritbloggar är www.nellieberntsson.se och www.linnolsson.se? Blir som glad och pushad av att läsa deras bloggar.
 
...När jag var liten lekte jag alltid med käpp- och lufthästar?
 
...Jag har haft väldigt lätt för mig att hitta medryttarhästar? 
 
...Jag älskar att läsa? Jag kan sitta i timmar med bra böcker och läsa en efter en efter en tills jag blir så trött att jag till slut somnar med huvudet i en bok haha.
 
...jag lätt blir lite väldigt rastlös om jag inte har nåt att göra?
 
...jag är helt besatt av tv-serier? Jag laddar ner flera säsonger av olika serier och sen kan jag se 15 episodes på en dag..
 
...Jag älskar att tidsinställa? Det blir liksom sinnesfrid när man vet att ni inte sitter där och väntar. Annars blir det lätt at jag kommer hem och ba "hm.. juste, 200 bloggläsare som väntar sig inlägg innan jag kan dö på sängen.."
 
...Jag tycker att det är lite läskigt att jag knappt vet något om er medans ni vet nästan allt om mig och vad som rör sig i mitt huvud.
 
...Jag har alltid lite komplex över min sits. Både i hoppning och dressyr.
 


 
 

Dagen!

asså det gick hyfsat. Inte mer inte värre. Jag blev stressad och slutade rida, kämpade bara med formen vilket aldrig blir bra. Men han var väldigt dryg och ville inte lyssna, men som sagt så tar jag på mig det mesta eftersom jag inte "gjorde mitt jobb" utan lämnade för mycket åt slumpen. Men jag har trots allt lärt mig av det och jag är väldigt säker på att det blir bättre nästa gång bara jag ser till att jag slappnar av för då är det större chans att han också gör det. Men överlag en väldigt rolig dag, tävling är alltid lika kul! Sen troddejag att mitt tävlingssug skulle dämpas av att åka iväg men jag är bara mer taggad nu hahah! Men jag är sjukt trött så jag skriver mer imorn efter skolan och då letar jag rätt på kamerasladden och för över lite bilder och så. Men nu blir det nana i nybäddad säng, wehoo!
 



Nu taggar vi KM!

Chillar lite nu innan vi ska åka! Hästen är i hagen och ska snart in så jag kan knoppa och så innan vi lastar vid elva och åker ner mot ridskolan. Åh det ska bli så kul! :D


Ridskolan..

Åkte just förbi ridskolan med bussen och insåg hur mycket jag faktiskt saknar den. Mest hur enkelt och självklart allt var. Själva gemenskapen som är på ett annat sätt, om man bortser från det senaste året då det verkligen varit dålig stämning. Men allting var så lätt om man jämför med hur det är nu. Sen skulle jag absolut inte vilja byta bort det jag har nu. Alla minnen som kommer fram när man tänker på det. Både glada och ledsna. Folk frågar ofta om jag hatar ridskolan, vilket är så fel som det kan bli. Jag är ridskolan evigt tacksam, trots att jag inte håller med i allt dom gör. Men det ÄR trots allt ridskolan som har format mig till den jag är som ryttare, och till stor del den jag är som person.


Jump Club

Varit ned Tilde på Jump Club idag. Hennes första Regional! Hon hade med Tyson precis som förra helgen. Nolla LC och eftersom det var Clear Round så fick dem en stor vit JC rosett! Sen taggade dem om till deras LBdebut. Det gick finfint med ett litet pet bara. Så det vart en lyckad dag med andra ord!

Sen fick vi tydligt se baksidan med hoppning..
Precis innan vi skulle åka hem hände en riktigt hemsk sak. Vi stod brevid banan och spanade på märkesgrejer i stoppen när vi hör hur det klonkar rejält i bommarna. Jag vänder mig såklart om och får se hur hästen på banan hoppat av förtidigt och kraschlandar i oxen dem hoppade. Tjejen flyger av och hamnar framför hästen som snubblar och liksom voltat över henne. Hon försöker resa sig upp utan framgång och folk rusar in på banan för att kolla hur det gått. Det visar sig att tjejen blöder ur munnen och man kommer fram till att det finns risk för att det har blivit inre skador och blödningar. Ambulans tillkallas snabbt och efter ett tag åker dem in till sjukan. Usch, riktigt läskigt och jag hoppas verkligen att det gick bra med både tjejen och hästen!


Pimpa loggboken haha!


Sneakpeak på dressyroutfiten till på söndag!


10 säkra hösttecken!

1. Man går med knäppt jacka och näsan nerstoppad i halsduken.

2. När det blåser så blir det kallt istället för fläktande.

3. Man har börjat rida med ländtäcke.

4. Det regnar konstant.

5. Man mockar/cyklar gärna med vantar för att grepen/styret blir för kallt.

6. Man vill ligga och dra sig under täcket för att det är så varmt och skönt.

7. Man svettas inte fast man har jacka, tjocktröja, t-shirt, jeans, strumpor, fodrade skor, halsduk ooooosv.

8. Man plågas av läxor. Fritid finns liksom inte på världskartan.

9. SL har börjat värma upp inför vintern. Små förseningar och inställda bussar hit och dit. Hur i hela h-vete ska vintern bli?!

10. Bäst av allt, man slipper raka benen 24/7! Risken att nån ska se en barbent är minimal.


Nu blir det Hööks med pappa och hans plånbok! ;)


Hem nu!

Sen till Hööks och köpa handskar och skjorta och kanske nåt annat kuligt! Hade tänkt hinna med stallet också, meeen villkoret för att jag ska få rida fyra ggr/vecka är att skolan ska skötas exemplariskt. Så det blir alltså hem och plugga matte och om det blir tid över (inte så troligt) blir det nog att glo på nåt avsnitt av Desperate och tidsinställa. Har varit sjuukt dålig på det på sistone så det blir skärpning på det nu. Ser ju både på statistiken och kommentarerna att min uppdatering suger rätt hårt just nu!

Mitt favoritekipage. Här på KM förra året! <3


06-09-12

Idag ska jag vara duktig och plugga matte! Negativa tal, grafer och massa annat onödigt. Åh asså jag hatar verkligen matte, och matten hatar mig! Fattar absolut INGENTING, så det är tur att jag har Rebecka som kan hjälpa mig. Hon är gryym på matte haha!

Efter skolan är tanken att jag ska dra vidare till stallet, men det kan vara så att det blir en sväng till stallet först och sen stallet. På hööks måste jag köpa en ny vit skjorta och både vita och svarta handskar. Stallet blir nog en Uteritt skulle jag tro!

Hur ser eran dag ut?


Sov gott nu då, så ses vi imorn!


05-09-12

God morgon! Sitter på Spånga IP och väntar på lite kompisar. Sjukt fint väder ute! Mysigt med lite solvärme men ändå klar höstluft. Me love!

Friidrottsdag idag. Alla vet HUR tråkigt! Börjar 9:00 och slutar 14:00. Skönt med sovmorgon. Fick skjuts till skolan av mami, fast det är pappa-vecka haha. Men jag hade glömt gympakläder hos mamma så hon skulle droppa och då blev det att jag fick skjuts.

Aja efter skolan blir det stallet. Skönt att ha nåt att se fram emot under dan. Ska bli så skönt att bara ut i skogen och rensa tankarna. Kuligt sällskap blir det också! Åh juste, ska snart skriva om passet igår. Kan väl säga att vi gjorde en hel del framsteg!


ANMÄLD TILL KM!

Weeehooo ska tävla klubbmästerskapen i dressyr på söndag! Såklart så ska jag och Jackis vinna! Sjuukt taggad, seriöst ska  bli galet roligt. Jag har inte tävlat sen i... april! DET är också lite galet! Och innan dess kommer jag knappt ihåg när det var. Är dock lite orolig över programmet.. Skulle helst ha ridit LC:1  då jag på långa vägar inte änner mig färdig och nöjd med det programmet, men jag kan det i alla fall och vet hur jag ska tänka när jag rider det. Så söndagens stora utmaning är att kunna göra allt det fast i LB:1 istället. Anledningen till att jag måste rida LB:1 är att ridskolan har en lite halvfånig regel att det lägsta program privatryttare får rida är alltså LB:1. Men hallå? Jag har ridit hästen i två månader. Men whatever finns inte mycket att göra utom att lära sig programmet perfekt så jag kan koncentrera mig på att rida så bra som möjlligt! Pratade med morfar (min största supporter) och han sa att så länge jag gör mitt bästa kan det inte bli dåligt. 
 
Veckan kommer till stor del fokuseras på tävlingen. Mig spelar det egentligen ingen roll att det bara är en liten klubbtävling, jag älskar att vara på tävling och speciellt när det är JAG som sitter på hästryggen! Och jag har trots allt inte tävlat så mycket så jag skulle väl tro att det gör det hela ännu mer exciting ;)
 
hahah asså döör lite på dessa bilder. Våran första och sista lokal. Allt sket sig men jag var så jävla glad ändå..
Emma och Sannie :)
Emma och Sannie :)
Dagen började (06.45. dog lite) med att jag följde med emma och Sannie till stäket för att vara moraliskt stöd under deras lokaldebut. Kult!
 

Drar till stallet i myskläder idag!

Hahah snygg outfit va? Kingsland, Whitaker, Animo osv kan slänga sig i väggen! Det HÄR är nya stallmodet, OnePiece!


Frisk nu så idag blir det stallet! :D


"avundsjuka är en sjukdom, så krya!"

-Nellie Berntsson

Men den här gången är det jag som lider av den. Och det är så sjukt löjligt! Det är liksom småsaker jag går runt och blir ledsen av, fast jag egentligen inte har nån anledning.. Jag är avundsjuk på min bror för att det känns som att våra föräldrar stöttar honom mer i hans sport. Jag är avundsjuk på Nea som får göra allt det jag nånsin velat med Sannie. Jag är avundsjuk på så mycket mer som jag inte ens vågar nämna här..

Men fick ett sms idag och det var väldigt jobbigt, trots att det inte borde vara det. Blir så förvirrad av alla känslor jag inte BORDE ha, men som finns där ändå..

Nä nu ska jag väl ta och käka lite medicin och bli frisk från den här jäkla avundsjukan!


Ni ligger nog i era sängar och sover vid det här laget!

Men det gör inte jag! Vaknade och hade vääärldens jvla magknip så det var ju bara att gå upp. Helt galet ont gör det!

Aja dagen igår var fullt fart all the time. Sjukt kul! Tävlingen var najs och jag ääälskar att vara med på tävling. Blir så galet sugen på att tävla så det är inte klokt!

När vi kom hem så hoppade vi lite, men mer om det sen!


lite random bilder jaaoo

Har tråkigt så jag redigerar lite olika bilder på olika saker! Eller ja, olika hästar ;)
 

Jag, Klara och Nea mötte en massa islänningar ute i skogen och här är en av dom. Fatta lyyx att kunna vara sådär lång på sin häst utan att det är nåt fel med det!

Bästa Alice och Denise <3
 

Hoppas du blir lycklig nu Nea!
 
Mandis och Månis!
 

Första gången nya kameran användes till att fota hästar.
Dessa står uppe vid livgardet i Kungsängen.
 

Världens grymmaste tog såklart med en blågul hem från Ågesta!
 
Och vi avslutar med Hugo som (vanligt) fular sig lite!
 
 
 
 
 

Och sen så Tyson förstås!

Bilderna är tagna vid samma tillfälle som de andra och jaa..
 




 
 
 

Och sen så Tyson förstås!

Bilderna är tagna vid samma tillfälle som de andra och jaa..
 




 
 
 

åker med Tilde till Enköping imorn!

Hon och Tyson ska hoppa LD/LC. Vi åker rätt sent ändå, halv åtta plockar dom upp mig på Bro station. Men det ska bli mysigt! Älskar stämningen på ponnytävlingar och kan tänka mig att det blir ännu roligre sen i framtiden när jag sitter på min fina vita! Kameran åker med såklart och fina bilder ska knäppas. Sen är det massa kul folk (förutom oss då) som ska dit. Kickan, Frida, Klara, Fanny osv. 
 
Langar lite bilder på Tilde och hennes andra ponny, Revansch! 


 
 
 
Den lite halvdåliga kvaliten och det beror på att bilderna är tagna för ett par månader sen, vilket betyder gamla kameran!
 
 
 

Det blir stallet idag igen såklart!

Åker ut vid 12tiden men innan dess ska jag tidsinställa lite tänkte jag! Vet inte vad det blir i stallet idag, tror vi rider ut. Men nu ska jag göra mig iordning så vi hörs sen jaoo!


Lite dressyr igår :)

Det gick... Inte jättebra men inte direkt dåligt heller. Det regnade och det var kallt. Men iallafall så fick jag rida och mjuka upp honom jättelänge. Han var stel och ville inte lossna liksom. Så det blev massa voltjobb, skänkelvikning, ställa utåt/innåt växelvis och sen jobba med att få igenom ställningen innåt. Till slut släppte det men vi har ju lite att jobba på!