Såå jag!

Men det vet ni nog redan.. ;) speciellt ni som klagar på min attityd, läs och ta åt er för jag kommer aldrig ändra mig för eran skull! Behandlar ni mig som skit kommer jag göra det tillbaka :)
 
bild.JPG
 
 

Shopping!

Det blev Kista med Lillasyster idag :) köpte en ljuslila magtröja på New Yorker som har BIG rea just nu, ett par gaanska mörka jeansshorts på H&M. Där blev det även ett flätat skärp och ett apgulligt svart iPhoneskal med ett "diamant"hjärta på. Först tog jag ett rosa med en stjärna men det va trasigt, sp jag bytte till det svarta som e lite mer min stil ;) bilder får ni imorn!
bild.JPG
bild.JPG
 
vet att bilderna e små, men det får duga ;)

Jack <3

Sorry för dålig bloggning, men har fixat designen.. Det gick väl sådär, men det blir bra snart ;)
 
Iaf igår red jag ut med Tilde/Herkules. Det va myys! Vi red vilse haha.. Nä men Jack va pigg och det va kul. Vi red ner i Djupdal, det såg ut som en Tarzan-film typ ;) 
 
Idag blev det markarbete. Jack va seeeg.. Asså han får ju lite fart ibland, och då e han jätterolig men sen tar farten slut.. men vi jobbar på det ;) Vi red klockan, L:et (Ellett, haha fint uttal..) och fyra travbommar (upphöjda på ena sidan). Klockan gick sådär, vi fick fel avstånd dom flesta gånger och bjudningen var inte den bästa hela tiden. Men sen galopperade jag bakom Tilde några varv, då taggade han till och vi fick två varv på klockan som kändes helt okej, men inte var det snyggt ;)L:et va lite klurigt, men det gick hyffsat, några avbrott men i övrigt bra! Travbommarna gick skit i början men sen efter att han taggat till liiite blev det bra!
bild.JPG
Vi vet att vi e vackra ;)<3
 
Åkte till Hööks sen med morfar, det va najs! Köpte det här: 
Produktbild
Tack morfis! <3

hah, så funkade det inte..

eller så är jag för okoncentrera för att få det att funka ;) nä men min design fixar jag imorgon, sätter igång med Nea och Klaras nu! :D

Fixa design :)

Nu ska jag ta mig i kragen (haha vad fult det lät) och fixa lite småskit i designen. Bla länkarna som nu blir vita ska ändras till rosa, orkar jag blir det tom en ny header. SUCK ON THAT! Haha ne men kan passa på här medans jag sitter med mina balsam-flätor ;)
 
Jag ska nog va så duktig att jag fixar Klara och Neas (www.mfkl.blogg.se ni får klicka på länken fast ni inte ser nåååt) design också! Såatteh.. Ni lär märka när jag e klar ;)

Glad midsommar eller nåt..

Asså bläääääääääh på midsommar. Helt meningslöst, verkligen! En skitdålig ursäkt för vuxna att supa ner sig utan att nån undrar samt för folk att åka till sin f**king landställen. Bläääh på landställen också, för den delen!
 
Red ut med Frida idag, det va najs! Vi galopperade ute vid flygfältet och det gick jävligt fort också ;) Fick rida hennes jääääättefina ponny Chadow, helt kääär! Blir det varje gång jag rider honom. Exakt så ska min häst va. Snäll, lydig, mjuk och allmänt grym! Fast han e lite mongo ibland ;)
 
Menmen, hoppas ni får en kul midsommar, själv blire film resten av kvällen :)

Midsommar imorn..

..och jag har inga planer alls! Lutar mot att jag drar ner till Frida på Ensta och har jag tur får jag låna hennes ponny så rider vi ut en sväng :D 
 
Målade naglarna iaf så jag kan vara lite snygg i min ensamhet ;) Blev det klassiska bitemat med ett litet bi på tummen :P Vad tycks?
 

Önskeinlägg 1.

Den första kommentaren var från en anonym som skrev: Vill du ha en egen häst? Tror du att du kommer få det i framtiden? Hur ska den vara? Beskriv allt! och hur stallet ska vara osv osv. ! :D
 
Ja, självklart vill jag ha en egen häst. Det är min dröm kan man säga. Men jag kommer aldrig FÅ en häst. Jag kommer få köpa den själv när jag har fyllt 18 (bara 4 år kvar!). Vet intte riktigt vad jag kommer vilja ha för häst då, men OM jag skulle köpa häst nu (vilket jag INTE ska göra) skulle jag ha köpt en stor D-ponny. Det skulle varit en allroundponny eftersom jag inte kan bestämma mig för om jag tycker mest om dressyr eller hoppning.
 
Den skulle nog ha varit lagom ung. Tillräckligt gammal för att vara rutinerad och ha tävlat tidigare, men inte FÖR gammal. Nånstans mellan 10-15 hade nog varit lagom.  Vallack eller sto hade inte spelat nån roll, sålänge det inte e en hingst ;)
 
Den skulle ha varit pigg och framåt, men lydig. Ber jag den att sakta av så skulle den ha gjort det. Mjuk och känslig helt enkelt. 
 
I stallet skulle den ha varit snäll och gosig, men ändå liiite utmaning. Som Sannie. Men ändå lätt i hanteringen.
 
Själva stallet skulle vara stort och luftigt med en fin box med spån i. Ett ridhus, minst en utebana, hindermaterial, trevligt folk, fina ridvägar, spolspilta, fina hagar osv. :)
 

Lillen <3

Haha hur söt e inte denna ponny? Det e Tildes shettis Lillen. Skitgullig ponny som gått nån galoppgrej i Globen (!) Han älskar att hoppa och är asfin. Klaras (www.mfkl.blogg.se) lillasyster Fanny är medryttare :)
 
Fanny och Lillen <3
Klara, Lillen, Fanny, Nea och Tilde <3
Jag och Lillen <3
Tilde och Lillen <3
Fanny och Lillen <3
Lillen <3
Lillen <3
 
 
 

Önskeinlägg? :)

Tänkte skriva TVÅ önskeinlägg idag! Den första som kommenterar vad den vill läsa om får det i ett inlägg. Det andra inlägget väljer jag bland era kommentarer vad jag tycker verkar roligast att skriva. Om det är fler som har kommit på kul saker kanske jag tar dom nån annan dag ;)
 
Det kan vara ALLT mellan himmel och gjord, min familj, gamla medryttarhästar,  hur jag började sköta Sannie, åsiktsinlägg, outfits, min drömhäst, frågestund och allt vad ni nu kan komma på. så 
skynda dig så att du blir först! 
 

Sannie <3

Och här är lite bilder på min älskade Sannie <3
 
 
 
Pappa måste starta om routern (?) men fortsätter med mer bilder snart ;)

Nejlika <3

Here you go Emilia, lite bilder på din urgulliga Nejlika <33
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder :D

Har inte bloggat på ett par dar, men har varit ute på Lilla Ekeby (utan internet) och sovit där :) Fotade massa, så bilder kommer :D<3
/Emma<3

Jack :)

Provridningen gick jättebra! Mysigt stall och trevligt folk, känner redan dom flesta lite grann ;) Vi började med dressyr på banan. Han va rätt seg men nr jag fick sporrar tog han skänkeln bättre. Han var ju verkligen  inte en sån häst man bara sitter upp på och har lagom skänkel/hand så går han på tygeln. Man måste RIDA också!

Fick ta några låga skutt på ca 50cm också för att känna på han i hoppningen. Dom gånger vi fick liite fart iaf hhoppade han ganska bra, men när jag inte va tillräckligt på med skänkeln ville han inte!

Red ut en sväng med Tilde när vi klara på banan. Då  vart det andra bullar! Han ville fram och var riktigt rolig! Trots att vi bara skrittade och travade var det fett nice! :D 

Ända minus är att det är en bit att ta sig ut såatteh.. Men mamma och pappa pratar om det så vi får väl se! Jag tycker iaf att det va skitkul! Efter tre väldigt framåt medryttarhästar är det här precis vad som behövs ;)

Nya kameran satte jag i händerna på pappa:







/Emma <3

Pajazzo <3

Han går ridläger hos Åd igen.. Jag saknar honom mer än jag trodde, världens bästa <3
Han va verkligen asgrym! Hoppas han har det bra, fina killen.. <3

Fotade sista gången jag va hos honom: 






Mer kommer ikväll ;)
/Emma<3

Nejlika

Här har du en bild iaf Emilia ;) Mer får du ikväll :D <33



/Emma <3

Deepshit..

Har fått massa frågor om jag ska börja på ridskolan igen eller om jag ska skaffa ny medryttarhäst osv. Jag har sagt medryttarhäst. Utan minsta tvekan. Då börjar folk undra varför? 

Jag tänker skriva ett helt ärligt svar här, men det blir svårt eftersom massa folk från ridskolan läser min blogg. m,en jag ska försöka svara så ärligt det går utan att det blir.. fel.. Så meningen är INTE att nån ska ta illa upp, utan bara att få fram varför jag inte är kvar. Svaret e simpelt, jag får inte ut  något av det.

Jag tycker att ridskolan är jättebra om  man ska LÄRA sig rida. Jag  lärde mig jättemycket när jag var liten. Att alla grunder i ridningen (och självklart hur man behandlar hästen) sitter som en smäck i huvudet har jagridskolan att tacka för. Jag tror att det är den största skillnaden mellan privatryttare och ridskoleryttare i hantering/ridning är att ridskoleryttare har mer välsittande grunder. Det beror antagligen på att ridskoleryttare nöter samma saker om igen.

I alla fall så är det jättebra att man får lära sig saker så noga på ridskolan, cred för det! Men anledningen till att jag väljer att inte vara kvar är för att JAG tycker att man måste experimentera själv lite också. Men nu ska vi vara väääldigt noga med att det e MIN åsikt, det betyder inte att det är rätt. För man kommer till en viss punkt på ridskolan där det tar stopp. Då är det antinge fortsätta i den här gruppen och nöta hörnpass och halvhalter, eller börja i dom SVINDYRA specialgrupperna där tanken är att man ska få lära sig ännu mer svårare saker. Anledningen till att det är så dyrt är att man måste rida i  två grupper, Special PLUS en vanlig eller båda special. Men man förstår ju varför så..

Vill man tävla MÅSTE man rida i specialgrupperna. Spelar ingen roll hur duktig du är, rider du bara i en vanlig grupp får du INTE tävla lokalt. Förut var det jättejobbigt, men nu är det ingen som får åka ut och tävla. Detta kan också vara förståeligt på sätt och vis men nu ska ni få höra på fräckt! Jo ridskolan hhade ju en Grönt Kort-kurs i vintras som jag gick eftersom jag vill ha medryttarhästar att tävla med. Men jag har kompisar som gick den som varken har medryttarhästar ELLER specialgrupper. Nu får dom ju alltså inte tävla, inte äns hemma, trots att dom har Grönt kort. Det hemska va ju att kursen kostade 600 och tog MASSA tid, man kunde typ allt redan.

Jag tror ni ser vad jag vill ha fram, ridskolan är bra tills man måste välja special eller vanlig. Kan man inte välja special känner man att det inte finns nån mening efter ett tag. Då skaffade jag Pajazzo vid sidan av. Sen när det blev dålig stämning på ridskolan skaffade jag Pikkan. Jag känner just nu att jag inte har nån lust att gå tillbaka. anledningen till att jag fortfarande är där så mycket jag hinner (har haft fullt upp sista månaderna i sjuan eftersom jag går i en skola med KRAV) är Sannie och Usek. Men hoppas ni förstår att det här är det som funkar bäst för MIG! Nån annan kanske trivs bättre med lektioner än att varva självständigt med att rida för tränare. 

Ridskolan UBRF är bästa att lära sig rida på, skitbra ridlärare och jättesnälla ponnisar att rida på. Men sen måste man avgöra själv! 

/Emma<3



Dagen :)

har varit fett dålig update på sistone, men jag har inte kunnat logga in i blogg-appen. Nu blir det ingen livebloggning på ett tag, utan fram till dess att appen funkar får det bli så att jag har ca 3-5 tidsinställda under dan och när jag kommer hem sen på kvällen skriver jag vad som hänt och vad som händer imorn. Vet att det bästa e om man live-bloggar emellan men det e fett svårt! Har ni speciella önskemål vad ni vill läsa idag/imorn? Annars kör jag bara lite random shiiit!

Idag blire ut till Lilla Ekeby och bästa prinsessan! Tror att Klara och jag ska bada henne.. Haha vi får väl se vad Sannie tycker om det ;) Aja, ska skriva några tidsinställda men här e iaf Rubrikerna/vad inläggen kommer handla om:
Pajazzo: Bildeeer från sista dan och en kortkort text kanske.
Lilla Ekeby: några bilder på lite hästar på Lilla Ekeby.
Provridningen: Hur det gick när jag va och provred Jack!
Nåt deepshit: Blir en överraskning!
Säger inte vilken tid dom ställs på, håll utkik! Och gör mig glad när jag kommer hem med massa kommentarer! <3

ska se om jag kan fixa bloggen till bloglovin, så ni kan skaffa så ni har det redan nu. Bara gå in på www.bloglovin.com och registrera eran mejladress, sen kan ni följa massa bloggar utan att missa ett enda inlägg!

/Emma <3

Blogg.se kan dööö!

Deras app har fuckat ur toootalt! Kan inte logga in, inte kolla favoriter osv. Har raderar och laddat ner på mitt typ femhundraåttielvatusensexhundrasjuttiotre gånger! Så det blir liiite sämre update tills appen kommer igång.

Drar till Hööks med Frida och Agnes på förmiddan och efter det blire provridning på Lilla Ekeby! :D

Har btw en bloggläsare som snackat med in real life om att jag måste tänka mer på vad jag skriver, typ som i Sannie-inlägget. No får mer än gärna kolla om ni ser nåt elakt/dåligt i det för jag hittar absolut ingenting! Men jag har sagt det förut, gillar man inte det jag skriver så drar man! Enkelt va? Ni som faktiskt gillar mig och bloggen vill jag mer än gärna ha kvar! <3

/Emma<3

Bääästa!

Fick solklart BÄSTA presenten evvah! Och fyller inte ens åår! :D Fick den i SOMMARpresent av pappa! Love uuu <3333 nu jävlar ska här fotas! Och om du läser det här Emilia så SKA den med ut till Lilla Ekeby antingen imorn eller på söndag ;)<3
/Emma<3


Tråååk..

Har feeeett med tråkigt! Fråga vad ni vill/säg vad ni vill läsa i kommentarerna så svarar/skriver jag i omgångar (;

Tror jag drar till min bästa pluttponnii sen. Kanske ringer Alice först.. vi får se.

vad ska ni göra för kuligt idag då?

/Emma<3


Drar mot lillebrors avslutning :)

Min ena lillesyrra fick sommarlov i tisdags och jag igår, men dom andra tre slutar idag. Och alla går i olika skolor..

Men jag drar till Lillsjöskolan, min förrförra skola, nudå! :D
/Emma<3


S O M M A R L O V ! :D

Det här ska såå bli det BÄSTA sommarlovet evvah :D
/Emma<3


Skolavslutning strax! :D

Börjar skolan 9:00 idag och SLUTAR 9:45! Yeey :D men har en del att fixa, måste duscha, fixa håret, sminka mig, få på lösnaglar, lägga i bra ilägg i skorna och dubbelt så mycket till (;
/Emma<3
Tjuvkik min sweet klänning:


Some quotes I love ❤


Sorry för deppat inlägg tidigare..

..men det va väl lite i stundens hetta, I guess. Men folk måste förstå att det här är MIN blogg, det är här jag "luftar" mina tankar och får respons på det jag gör. Men precis som alla andra är jag inte perfekt. Lång ifrån till och med.

Jag e en sån person som vill våga stå för det jag tycker. Jag säger i princip alltid vad jag tycker. Men jag har inte riktigt kommit så långt att jag ALLTID gör det smidigt. Ibland råkar man trampa nån på tårna. Jag har ca 50-100 läsare per dag (ofc ibland mer eller mindre) och det ÄR svårt att se till att INGEN, inte EN enda, av dom tar illa upp!

Jag vill att ni ska veta att jag gör fel, jag blir arg, ledsen, frustrerad ibland. Men samtidigt ska inte det gå ut över er, mina fina bloggläsare. Ni är så fantastiska ibland, verkligen lyfta en med era små gulliga kommentarer! <3

Men jag e sån att vad jag än tar mig för att göra, ska jag bli BÄST på det. Jag KOMMER en dag stå där på prispallen på OS med min guldmedalj i handen. En dag SKA jag toppa blogglistorna. Men det kommer bli tufft, motigt, svårt och jobbigt. Jag vet.

Jag har ett hav framför mig med mina mål på andra sidan, och jag står fortfarande på stranden. Men, en dag kommer jag börja simma över mitt hav ;)

Men samtidigt har jag folk jag ser upp till, folk jag VET vill mitt bästa. Och jag vet att en del av dessa människor läser det här, så ta åt er. Jag vill bli bättre och jag är sjukt tacksam för att folk orkar lägga ner sin tid på att göra mig bättre på alla sätt och ta mig närmre mina mål. STOOORT tack till er, även om jag inte alltid verkar uppskatta det så gör jag det verkligen! <33

Haha lite deepshit hära men hope u like it ;)<3
/Emma<3


Lägga ner bloggen..?

Haha allt jag skriver vänds emot mig känns det som.. Vet inte hur jag ska göra.. OM jag lägger ner bloggen finns jag på BDB/Dayviews och där heter jag EmmaSannie (precis som här och på Instagram). Men samtidigt vill DU inte läsa det jag skriver är det ingen som tvingar dig, promise! Aja, vad säger ni? Ni får gärna läsa gamla inlägg och säga om NI ser nåt taskigt i dom..?
/Emma<3


Pajazzo <3

Ni ville ha ett inlägg om Pajazzo, so here it is ;)

Världens snällaste ponny ever, jag lovar! Har gör ALDRIG nåt dumt. Jag kan rida ut barbacka och galoppera precis hur fort jag vill, en lätt kramning i tygeln och han lyssnar. Aldrig att han sticker iväg eller gör nåt om jag säger att han inte får. Visst har han väl gjort nåt litet glädjeskutt, men det e ingenting ;)

Att hoppa e han världens ängel! Han blir aldrig för het, även om hindrena ligger på en meter. Ber jag honom att komma lugnt och hoppa snällt gör han det. Fast ibland smiter han förbi, men det har väl o göra med att nåt inte stämmer mellan oss just då.

I dressyren är han ibland en dröm att rida, men han har sina stunder och då är det verkligen ingen dans på rosor! Han stretar emot, tar inte skänkel/spö och allmänt drygar sig. Men efter en halt och några djupa andetag brukar det funka igen!

Men utan den här ponnyn skulle jag aldrig vara där jag är idag, nu får jag liksom erbjudanden av folk som VILL att jag ska bli medryttare på deras hästar. Det trodde jag aldrig! Så tack så jättemycket Felicia för att jag har fått rida din underbara mupponny ;)<3
/Emma<3


Svar på kommentar (:

Har fått lite fråge-kommentarer på sistone och tänkte att det va dags att svara ;)

1. Är det Jack du ska provrida? (flera som frågat)
Ja det ska jag :)

2. Varför är det sista gången du rider Pajazzo? Han ska skickas tillbaka till sin ägare, Aud på Karlshem.

3. Ska du börja på ridskolan igen eller leta ny häst?
Blää för ridskolan! Leta ny häst blire ;) har ju en provridning fixad och sen lite folk jag ska kolla med om det inte går nå bra.

4. Vart har du köpt fin bikini?
Tror jag har svarat på en liknande kommentar förut.. Men e inte säker så jag gör det igen, överdelen e från Cubus och underdelen från H&M :)

/Emma<3
Jag och finaste ute i hagen idag ;)<3


Ni har varit fett asum idag!

Kommenterat mer än vanligt, höjt statistiken, peppat osv. Love ya <3 bara för det får ni välja ett inlägg imorn. Yes, jag skriver det ni vill. Eller det som dom flesta vill, så kommentera i det HÄR inlägget vad DU vill läsa imorn ;)<3
/Emma<3


Har fixat en Provridning, det verkar lovande!

En kompis som heter Tilde har en D-ponny jag ska provrida. Excited! :D går inte in på alla detaljer nu, ni får veta på fredag efter provridningen ;) men hoppas på att det här går bra nudå :D
/Emma<3


Nån som letar medryttare?

Eller vet nån som gör det? Ponny/stor häst spelar ingen roll. Gärna tävla men inget måste. Kommentera här eller mejla [email protected] (kollas oftare) eller [email protected]
Rätt bråttom! ;)
/Emma<3


Älskade prins.. <3

Red Pajazzo för sista gången idag.. Blev (såklart) markarbete eftersom vi båda tycker att det e skitkul! Det gick jättebra och så fin har inte varit många gånger. Det blev några upphöjda bommar som vi tränade omkoppling på ;) poni va duktig och gjorde vad han skulle.

När jag hämtade honom i hagen va han såå söt. han brukar aldrig gnägga, men det va som att han kände på sig nåt och gnäggade varje gång jag kom. Finaste, bästa Pajazzo <33
/Emma<3


Strömsholms! :D

Strömsholms igår då! Updaten har varit fett dålig, I know.. Har inte riktigt haft tid menmen, ni e bäst som stannar kvar!

Iaf igår kollade vi både lite hoppning, dressyr, körning, monté och shopping ;)
Hittade massa asfina grejor men köpte inte haha :p Men jag köpte två tröjor, två par handskar, rosa silikonsnoddar, ett rött allroundspö, rosa flugpannband, tuggben till min voffie, och massa godis/sockervadd. Fick gratis armband och regnrock också :D
/Emma<3
Lite bilder från idag (orkade inte släpa på kameran) fotade med my iPhone ;)


Sannie <3

Lovade ju att presentera Sannie.

Sannie är ett svart litet B-ponnysto på 14 år. Hon älskar att hoppa och är sjukt duktig! Hon har tävlat lokal LB med fyra fel i grunden. Dressyr e inte riktigt hennes grej, hon tycker att det blir alldelles för enformigt. men hennes träning fokuseras väl mer på hoppning eftersom Klara tävlar hoppning ned henne. Jag har tävlat henne en lokal dressyr, slutade femma eller sexa så precis utanför placering ;) det va en LC. Min dröm harsamtid varit att få tävla henne lokalt i hoppning, men tydligen dög jag bara till att som HÖGST få tävla Km som va ynka 55cm. Ska inte klaga men det e så sjukt drygt när man har kämpat i TVÅ år för det, och ingen märker nåt...

Sannie står på ridskolan i en spilta eftersom en av ridlärarna har henne på foder åt sina döttrar, Klara (www.mfkl.blogg.se) och Fanny.

Jag har skött och ridit Sannie i mer än två år (skött henne har jag gjort i exakt två år, fyra månader och typ nån vecka ;} ) men jag rider henne inte så mycket längre då jag e lite förstor :(((

Men vi har haft våra ups and downs, jag och Sannie. Och vad som än händer e hon, och kommer alltid att vara, MIN ponny. Inte på papper kanske, men ingen kommer nånsin kunna älska den ponnyn som jag gör, och alltid kommer göra ;)
/Emma<3
(Klara på hoppbilden)


Svar på kommentar:

Nån anonym undrade om jag ska börja på ridskolan igen eller leta ny medis:
Vet inte! Jättesvårt, men dyker det upp nån fin häst med NORMAL ägare (har tyvärr råkat ut för motsatsen med en tidigare häst) tar jag chansen ;)

Nicole ville veta vart jag köpt min bikini: Överdelen e från Cubus, finns i massa färger och kostade 79:-
Underdelen e från HM för 99:-

/Emma<3


Saknar... :/<3


Drar till tandläkarn och limmar fast tandställningen nudå..


Stan idag :)

Vi började med orientering på söder nere vid Slussen. Jag va med Kickan. Vi gick vilse och använde mobilGPS ist för kartan haha.

Sen när vi slutade (vid ett) blev det shoppa bikini tsm med Kickan, Laura och Melissa. Hittade precis vad jag ville ha. Bild längst ner i inlägget. Och nej, trosorna ser INTE tantiga ut i verkligheten ;)

Drar till ridskolan strax, körning! Vi ska testa nån form av maraton, blir nog intressant :p
/Emma<3


Om mig :)

Jaa.. Jag e en glad hästtjej på 13 år. Jag rider just nu ca 2-4 ggr i veckan. Mest på min medryttarhäst Pajazzo. Jag har ridit på ridskola typ forever men slutade nu i våras. Då skaffade jag en till medryttarhäst (dem vita i headern) men lite krångel med fodervärden gjorde att jag slutade..

När jag inte e hos Pajazzo försöker jag hinna åka till min sköthäst Sannie. Hon står på ridskolan.

Har precis börjat med körning också, skitkul! Love it! <3 Verkligen nåt jag vill fortsätta med.

Tränar agility med min vovve också. Vi e inte jättebra men vi ska väl försöka träna lite extra nu i sommar ;)

Undrar ni nåt e det bara o kommentera!
/Emma<3


Chillar på soffan :)

Ska snart dra till bussen som går halv tio. Utflykt med skolan idag så vi har big sovmorgon. Samling på Stockholms Södra typ halv elva. Big like! :D

Sen ska vi till gamla stan och stadsvandra? Sjukt onödigt men aja, vi slutar nån gång efter tolv. Då blire Donken med Kickan <3 kanske lite shopping innan jag drar till ridskolan för körlektion.
/Emma<3


Vad tycks om nya designen? ;)

Har aldrig gjort design förut men tack vare att jag spelade stallet.se 24/7 när jag va mindre kommer jag ihåg liiiite kodning ;) kan visa nån dag före efter bilder på designen :)

Själva headern e gjord i PhotoScape (gratisprogram) och den funkar så länge iaf ;)<3
Kan förklara bilderna också:
Första e mig och min medryttarhäst Pajazzo (ska skriva ett inlägg om honom snart). Andra e min chihuahua Devil (kommer inlägg om honom me). Tredje e jag och min skötponny Sannie (likaså ett inlägg om henne kommer). Sista bilden e på mig som rider min förra medryttarhäst Pikkan och min bästavän Kickan (www.medryttarnas.webblogg.se) på sin ponny Ragnar :D<3
/Emma<3


Hopptjejer vs dressyrtanter?

Har funderat lite på en sak.. Myten om den typiska dressyrtanten/hopptjejen.
Antar att dom flesta stall delas upp så. Men är det verkligen så? Måste man verkligen välja om man e dressyr-  eller hoppryttare? Alltid när man pratar med hästfolk ska det frågas "Dressyr eller hoppning?" men om man inte vet såå..
Den typiska dressyrtanten:
Tränar dressyr på sin fina dressyrhäst. Är snorkig och tror att hon äger världen. Ser ner på andra, speciellt hoppryttare. Tror alltid att hon vet bäst och lägger gärna in en syrlig kommentar här och där, om inte annat en nedlåtande blick. Tycker att hoppning är urlöjligt.
ALLA har råkat ut för henne. Men betyder det att alla som rider dressyr är så?
(Jag och Sannie på våran första/sista tävling
Den typiska hopptjejen:
Tävlar hoppning på sin sportiga hopponny. Allt som oftast en väldigt het ponny hon inte alltid har kontroll över. Hon blir irriterad på att andra ska lägga sig i. Tycker om att köpa märkesgrejer och tycker att dressyr är helt överskattat.
Även henne har alla träffat på.
(ingen bild här eftersom blogg.se bara krånglar.. )
Men hur är det med oss mitt emellan då? När dessa två ryker ihop? Jaaduu.. Inte rolig ;)
Kände att jag behövde skriva detta eftersom jag har funderat på det en längre tid.. Tänker på stäket när jag skrev ;) Men vad säger ni?
/Emma<3

Tillfällig header på g..

Den får helt enkelt duga tills jag fått PhotoShop ;)<3
/Emma<3


Dagens ridpass :)

Gick jättebra. Vi har kört fast lite ett tag och det brukar sluta med att vi aldrig kommer nån vart då han slutar lyssna och jag blir arg. Men redan när jag gick ner till den überfina dressyrbanan kände jag att han var stel och spänd. Han blev rädd för typ allt och höll på och drygade sig. Istället för att jag blev arg och passet förstört tog jag det chill och skrittade lugnt ner honom till banan. När vi kom ner började jag skritta/trava helt kravlöst för att komma igång. När båda var varma började jag RIDA ordentligt ;)

Istället för att vela runt och försöka planera hela passer i huvudet så bestämde jag mig för att ta saker som dom kom. Mycket bra ide! Jag kände mer på honom och analyserade vad som kändes fel, hade jag för lite ytter där? Eller alldelles för mycket skänkel? Sen åtgärda! Kändes han springig avbröt jag övningen och lekte på volt. Dvs öka/minska volten/tempot. Göra några halvhalter här och några framåtdrivande där.

Sen blev det diagonaler. Halva diagonalen som vanligt och halva skänkelvikning. Gick jättebra! Kunde verkligen slappna av och använda mjuka hjälper osv.

Med andra ord ett mycket bra pass! Är nöjd med oss båda. Träna basics är helt enkelt underskattat, det hjälper mer än man tror! ;)<3
/Emma<3


Drar ut och dressyrar :)

Med medryttarhästen Pajazzo. Kan skriva mer om honom när jag kommer hem ;) tror att det får bli ett rejält pass på dressyrbanan, har aldrig ridit där förr såatteeh.. Haha men skriver om det hemma på datorn sen!
/Emma<3

Pajazzo<3


Ny blogg då :D

Haha jaa, det här blir väl mest ett testinlägg. Håller på att kodar om lite osv. Kommer ett mer seriöst inlägg om varför jag bytte blogg från http://medryttarnas.webblogg.se. Tillfällig header och presentation osv kommer snart ;)
<aigv
Jag och världens bästa Sannie <3
/Emma<3