Vad är det med hästmänniskor?

Varför kan vi inte unna varandra framgång? Vi snackar så jvla mycket skit om varandra. Alla har vi samma mål, ta så väl hand om våra hästar som möjligt och dom flesta vill komma nån vart. Men hjälps åt för guds skull! Då blir det lättare för ALLA att nå sina mål. Blir så jvla trött på det här.

Hästmänniskor är den konstigaste sortens människa. I klass med Beliebers faktiskt. Vi försvarar våran sport och visar en enad front utåt men bakom "fasaden" snackar vi skit om varandra och önskar i hemlighet att boxgrannen ska vägra ut sig på nästa tävling. Seriöst hur sjukt?

Varför (egentligen) stå med sin kompis på läktaren och tissla och tassla "shit vad skarpt bett hon har. Kan hon inte kontrollera sin häst?" "omg vilka sporrar. Seriöst hennes skänkel är ju typ ostadigaste ever" "jvlar vilket fult schabrak. Och kolla, ridbyxor från HÖÖÖÖKS!" "hur fan tänker hon när hon sätter sig på en så liten ponny?!" Nej sånt gör mig lite illamående faktisk.

Men sen har vi ju en sport där det hör lite till att prata om varandra. Men FÖRSÖK hålla det på en schysst nivå. Står man inte för det så håll käft! Sen vet jag själv hur svårt det kan va att hålla det lagom, men jag ska lugnt bättra mig!

"ahmagaad HUR KAN HON sitta på en miniliten b-ponny? Nån borde seriöst banka vett i skallen på henne och sätta henne på en d-ponny där hennes ben inte e längre än hästens!"


Shiiit vad allt har förändrats från hur det var för två år sen!

Den allra största skillnaden är på nåt sätt att ridskolan inte är "hemma" längre. Det har växlat så mycket, för två år sen var det ju ridskolan, för ett år sen hade jag sagt Stäket, ett halvår sen Ensta men nu har jag "hittat hem" på riktigt. Älskar att va ute på Lilla. The one and only place som är på riktigt, där allt och alla inte är så sjukt fejk som det är i alla de andra stallen. Okej fett lång text men är så sjukt jvla irriterade på alla fejkade jvla hästmänniskor som verkar poppa upp lite överallt.


På väg till skolan jaoo!

Sitter på bussen och ska snart gå av på station och byta till tåget så jag hastar ihop ett snabbinlägg i mobilen, Yeeey! Alla älskar mobiluppdatering! Eller inte. Men lev med det. För tillfället iaf.

Planerna för skoldagen är väl inget spec. Prata med olika ämneslärare så jag kan få en KLAR terminsplanering. Sen bli klar med förberedelserna i engelskan så jag kan redovisa. Tror att vi inte har några KPn idag så det är rätt chill. Asså den här terminen börjar bra. Sjukt bra!


Stökiga rummet wehoo!

Blogg.se krånglar sjukt och ena bilden ville inte vara med i förra inlägget så den kommer här! Notera att hon sover med kläder, busskort och Nintendo DS hahah!


Nattiii!

Morgondagen blir plugg från 8:15 till 13:45. Efter det direkt till stallet. Ååh saknat min mysponny sjuuukt! Vet inte vad vi hittar på men ska bli sjukt najs! Haha nä men nu ska jag sova tänkte jag väl dra mig mot sängen!

Min utsikt! Rakt framför ligger en liten gosevovve och tvn med awesome The Real Housewives From Atlanta. Till höger ligger lillasyster och messar (säkert med nån snygg kille haha) i en enda röra av saker. Asså shiit hennes sida av rummet är kaaaooos medans min (såklart) är ren och prydlig!


"min och Pajazzos fantastiska resa"

Den här blir lång den med! Men I'll give it a try.

Jag hade bestämt mig för att jag ville skaffa min första riktiga medryttarhäst så jag letade lite medryttare.nu och sådär men hittade inget intressant. Men en måndag i stallet när jag och Anna stod och pysslade med Vienna kom våran gamla stallkompis Felicia förbi. Hon red på ridskolan förut men hade skaffat foderponny. Vi pratade väldigt mycket om hennes ponny och hur den var och sådär och jag sa lite "på driv" men ändå seriöst att om hon behövde medryttare så messa. Väntade mig ingenting men en kväll så plingade det till i telefonen. Felicia ville ha medryttare! Glaad blev jag och en provridning bokades in.

Mamma och jag drog iväg till fina stäket en lördageftermiddag för att prova. Vi blev varmt mottagna av Felicia och hennes mamma. Vi fick en rundvandring runt den stora fina gården. Där fanns en jättefin dressyrbana vid vattnet, en enorm utebana som mest var för hoppning, ett stoort ridhus och ett mindre, en enorm polobana, massa stall, sjuukt mycket hagar osvosv. Vi gick in i stallet och jag fick borsta och pyssla med honom medans Felicia gav lite tips och så. Vi gick ner i ridhuset för lite ridning.

Felicia satt upp först så jag fick se lite. Noterade snabbt att han hade lite svårt att bli mjuk och ordentligt ställbar. Han trängde gärna inåt men annars såg han trevlig ut. Jag fick sitta upp och känna lite och shiiit kul han va! DÄR har ni en äkta Emma-ponny. Han och Sannie är så nära man kan komma. Finns inga ryggar jag känner mig så trygg på som deras. Men han var otroligt svår. Tog inte alla hjälper korrekt men det kändes som att det definitivt skulle gå att jobba på!

Första tisdagen jag skulle dit var Felicia med. Allt gick bra och jag var så nöjd! Åkte dit själv Tisdagen därefter och allt gick bra men sjukt vad nervös jag var! Rädd att glömma nåt eller göra fel. Stackars Felicia terroriserades med sms den kvällen haha!

Saker och ting blev bättre och bättre. Han fick ny sadel bl.a. Det förenklade det mesta. Man slapp sitta och tänka på att rumpan värkte! Men jag kan säga att det var sjukt svårt att vänja över sig från hårda ridskole allroundsadlar till en mjuk skön flatback hoppsadel. I början satt jag som jag vet inte vad! Vackert var det INTE! Men det blev bättre mot slutet. Han fick även nytt bett. Lite skarpare men så länge man var mjuk gick allt jättebra. Tog man lite för hårt blev det inte bra! Det misstaget gjorde man bara en gång. Han slängde upp huvudet och stack iväg. Kan säga att efter det blev mina händer lätta som älvor haha.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Våran resa hade väl inte nåt speciellt mål så jag tar väl lite lösryckta saker och försöker pussla ihop det hela.

Han botade min höjdrädsla kan jag ju säga! Hoppade oftast lågt (70) men ibland låg hindren på lite högre, runt 1m. Tränade markarbete för Nina en gång och jag trodde att det skulle vara bommar på marken och kanske lite cavaletti. Men nej då! Serier med avslut på 1.10m och lite så haha!

Sen var vi ute i skogen och busade mycket! Oftast i sällskap av Wilma på Sheila. Red bland annat ut barbacka jämt och ständigt! Hoppa lite stockar och rejsa full galopp i snön! En hel hög med bocksprång blev det.

Har så mycket minnen med den här hästen. Hur allt föll på plats, våran omkullridning, all crazy shit vi hittade på på lov och sånt när vi var ensamma i ridhuset på dan, sjukt massa bus, kärlek, och massvis annat! Han kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta, det kan jag lova! Världens bästa gamla läromästare! ❤


"finaste ponnin"

Ååh den här var också svår, men första bilden jag får upp i huvudet är Sannie. Vi har trots allt haft en lång resa med mycket ups&downs. Det är henne jag kan utan och innan, bättre än nån annan. Jag känner ingen ponni som jag känner henne. Vet inte om jag kommer göra det heller. Men för mig kommer hon alltid vara nummer 1 och så är det. Så svårt och förklara men hon ÄR helt enkelt bäst! Jag har känt henne i mer än 2,5 år såå vi har ju lite i bagaget liksom. Sen tycker jag väl att alla hästar jag nånsin sätt som "mina" är sjukt fina, på sitt sätt!


"Det bästa med Jack"

"det bästa med Jack"
Den blir svår! Det finns så mycket men jag ska försöka skriva ihop nåt som inte blir allt föd luddigt.

Det bästa med Jack är nog att han plockar fram det bästa hos mig som ryttare. Han ger mig en sån jkla utmaning! Lär mig så sjukt mycket varje gång jag sitter på hans rygg. Inte stora saker, men jag utvecklar små saker.

Sen att vi faktiskt kan bli nånting tillsammans. Vi HAR förutsättningar att bli ett bra ekipage. Vi kanske inte blir så stor konkurrens på tävlingsbanan men vi kompletterar varandra på många sätt!


Påväg hem från skolan!

Kände mig ju friskt idag så jag drog till skolan! Helt okej. Kursföreläsning på morgonen, chill på förmiddan sen engelska WS på eftermiddan :) sjukt stolt över att jag gjorde klart ett helt steg på en eftermiddag! Egentligen ska det ta ett par veckor. Iofs jobbar man parallellt med andra stegämnen samtidigt och så har man ju kurs såklart men ändå. Jag har aldrig hunnit det! Eller jag är inte helt klar, ska förbereda redovisning och sen redovisa så jag kan få ring i loggboken och gå vidare! Den här terminen satsar vi!


"långsiktigt mål med Jack"

Hmm.. SM och Baltic? Hahahah nej just kidding, så långt blir det nog inte riktigt haha!

Ska jag vara ärlig har jag faktiskt inte tänkt på de långsiktiga målen. Har så svårt för sånt. Sätter oftast alldelles för höga mål och blir besviken när jag inte når dem. Men såklart har jag väl "drömmar".

Om jag fick drömma lite skulle jag nog säga (tävlingsmässigt) att nolla en regional LB i hoppning. Känns helt galet svårt så jag har det som en dröm. Skillnaden mellan dröm och mål är att ett mål har man bestämt att man ska klara och en dröm är något man lite löst strävar efter. Men för att återgå till ämnet så i dressyren skulle jag säga att min dröm är att rida en LB1 på över 60%. Det skulle vara sjukt grymt med tanke på att han inte är nån dressyrhäst och jag är verkligen ingen dressyrryttare ;)


"Första gången jag red Pikkan"

Kan börja med att varna för långt inlägg. Tänker dock inte dra hela våran story nu utan bara första intrycket och känslan när jag satt på hans rygg första gången.

Jag hade börjat leta efter en till medryttarhäst eftersom jag ville rida lite extra. Sluta på ridskolan men ändå få rida mer. Jag hade ju redan Pajazzo men ändå. Ville ha en att tävla och träna med. I alla fall så kände Kickan en tjej som hade en jättegullig ponny som behövde medryttare som gärna ville tävla då tjejen (fodervärden) var 21 och såklart inte kunde tävla ponny.

Jag tog kontakt med tjejen och en provridning bokades in. Hon ställde in eftersom hon var sjuk. Jag blev jättebesviken men nästa vecka bar det av mot Ensta och provridning. Jag mötte tjejen på stallplanen och vi gick för att hämta Pikkan. Hon berättade lite om honom och hur han hade kommit till henne och så. Jag kommer speciellt ihåg att hon sa att han inte hade blivit så väl omhändertagen hos sin förra fodervärd.. Slagen bland annat.

Vi kom till hagen och shiiiit söt han var! Tog in honom i gången och började borsta. Tjejen gick iväg till en stallkompis ett par boxar bort och Pikkisen blev jättemammig! Han gnäggade och försökte vända sig. Gulle! Sadlade och tog ut honom på banan.

Han var sjukt fin att rida! Väldigt fram och springig. Tjejen sa att han var väldigt dragig men det märkte jag aldrig av. Inte senare heller. Men i alla fall så kändes han jättefin. Lätt i handen och fram för skänkeln. Han var väldigt villig att arbeta och ta stöd på bettet och komma ner i form. Jättekul! Han var väldigt tittig och det blåste rätt mycket så det blev lite hopp åt sidan och han stack en bit nån gång ibland haha!

Fick testa hoppa några språng på ett 50 hinder. Han blev sjukt pigg men fortfarande inte stark. Han spetsade öronen mot hindret och hoppade hööögt över kändes det som. Fick mycket beröm av tjejen och stallkompisen. Sjukt kul! Beröm på provridningar är fett najs!

Gick ut på slåttern sen för att känna lite på honom ute också. Hade blivit förvarnad att han bockade massor och så men han gjorde nåt glädjeskutt bara. Det var ända gången nånsin han gjorde det med mig. Men han tyckte det var skitkul ute och jag med! Pigg och glad och allmänt rolig att rida.

Bestämde mig på en gång att det här var nåt för mig! Bara hem och prata med mamma och pappa och där blev det ju ett ja. Sen allt strul efter det är en helt annan story som vi kanske kan ta en annan gång om ni vill!


"Den absoluta lyckan"

Det absolut första jag kommer att tänka på är Sannie. Men efter lite tänkande kommer det såklart mer. Tex när man känner att allt stämmer med hästen. När det liksom bara klickar. Den känslan är grymt svår att slå.

Sen finns det såklart andra grejer som jag blir lycklig av. Mina närmsta vänner, "mina" ponnys, min familj, min vovve.


F R Å G E S T U N D !

Som ni önskar! Fråga vad ni vill så svarar jag som vanligt i omgångar. Ska ta alla den här gången, promise. Så fråga på så mycket ni vill!


Jag vet att jag uppdaterar fett dåligt..

Men det är så svårt när jag mår så dåligt. Det blir liksom inga vettiga inlägg. Jag får ingen inspiration av att ligga på soffan hela dan. Och när jag väl kommer på nåt går det verkligen inte att få ner tankarna på papper. Förhoppningsvis så blir det skola imorn. Men jag mår alltid bättre på eftermiddan och sen på morgonen känns allt skit -.-

Aja ska ju ändå tidsinställa till imorn så vi gör såhär: Det är ju lite av en trend i bloggvärlden just nu med "sätt rubriken. Det innebär helt enkelt att ni kommer på en rubrik och sen skriver jag det första jag kommer att tänka på när jag ser rubriken. Rubrikerna kan vara hur många ni vill (ju fler desto bättre, det blir ju fler inlägg då) och handla om vad ni vill. Tex "min första favoritponny" "varför jag började rida" "min favoritaffär" "min största skräck" osv osv osv. Fantasin är det ända som sätter gränser. Kommentera era rubriker!

Tänkte att ni kanske ville ha frågestund också, det va ju ett tag sen ;) men vill ni det?


Saknar.. ❤❤


29-08-12

Hemma idag igen. Imoooorn hoppas vi att jag är frisk! Det blev shopping igår. Köpte bara väska och jacka. Men dom var jättefina så jag är nöjd! Nä men nu ska jag glo lite på The Real Housewives Of Atlanta. Sjukt stört på program but i love it!


Mår bättre nu!

Så förhoppningsvis blir det shopping efter middan och skola imorn!


God morgon!

Hoppas ni mår bättre än jag gör! Mår skit just nu :/ ont i halsen, feber, förkyld, ont i magen osv. Aja idag händer såklart ingenting. Blir definitivt inget shoppande. Och så är jag fett deprimerad över att missa förda RIKTIGA höstdagen!


Det finns en ljus sida med att vara sjuk.

Man blir sjukt stallsugen när man börjar piggna på sig! Imorn är det Tisdag vilket betyder stallfritt. Lite blääh på det. Sjukt sugen på att dressyra med finponny. Känna om allt fortfarande sitter eller om det var lite engångs grej. Men ska kolla om mami är shoppingsugen, min höstgarderob måste uppdateras lite. Det som behövs är bl.a:
*Stickad kofta.
*Jacka
*Ny väska
*Nån tjocktröja
*Lite nya toppar
*Behåar

Fina Jacken <3


Det finns inte en sol som lyser starkare..

...inte en inte en pärla som blänker mer.
...inte en diamant som glittrar mer.
...inte en stjärna som skiner mer.
...inte en skatt som är värd mer.
...inte ett hjärta som älskar mer.
Hon är allt. Den svarta ponnyn med så mycket kärlek.


Man ska inte bry sig så jvla mycket om vad andra tycker. För inget säger att dom har mer rätt än du.


I don't have an attitude problem. You have a problem with my attitude. But that's your problem. Not mine.


Hemma och sjukar mig :/

Vilket betyder inget stall idag. Fett blääh på det! Haha men passade på att fixa naglarna lite eftersom dom inte kommer gå sönder nu på en gång. I alla fall så är själva designen väldigt enkel. Det svarta nagellacket i botten heter "Nailsupreme Black". Ovanpå det har jag limmat rosa sjärnfornade rhinestones. Rätt nöjd! Vad tycker ni? För simpelt?


Mera bilder :)

Hur ser det ut tycker ni?


Dressyren idag gick skitbra!

Han kändes mjuk och fin och gjorde det jag bad om hela tiden. Han var hyfsat fram i början (sen blev han trööött.). Jag höll stadigt i yttertygeln och mjuknade massor i inner istället för att joxa runt för mycket.

Red vanligt enkelt på volt. Mycket trav och övergångar. Öka/minska volten och tempot. Skänkelvikning och lite sånt basic. Han var jättefin, verkligen!

Det känns att vi kommer framåt liksom. Så sjukt skönt! Vill ni ha fler bilder..?


Godnatt på er alla fina!

Slaggar @ Alice place. Mysig trerätters middag och grejer. See ya imorn. Puss <3


Varit och shoppat!

Sjuuukt nöjd! Det blev en hel outfit. Tack för hjälpen med schabraken, har ett av dom med mig hem! Shoppat för ca 2000:-.

Åh juste, nån som vill se vad jag köpte..?


Dagens vill ha!

Asså man skulle ju typ kunna offra en arm för ett par mountain horse ridbyxor. Så sjukt snygga. Passformen är grym, dom är sköna och förjävla snygga! Vad tycker ni?

Klara och Sannie <3

Så himla fina. Helt klart ett av mina favoritekipage att både kolla på, hjälpa och fota!
 
lite bilder på dom som jag inte visat här förut:
 
HUR fina är dom inte liksom?

'veckans läsarfråga:

 
Tänkte ta det så snabbt och enkelt som möjligt. Utan att trassla ihop allt så det blir helt obeskrivligt. Vi tar dom hästar jag VET att jag har skrivit om här.
 
Jack. Min medryttarhäst som jag rider 3 dagar i veckan. Oftast blir det fler. Jättesnäll ponny som gillar att jävlas lite, men oftast vet han när det är dags att lyssna. Det är våran resa ni till störst del kommer följa här.
 
Sannie. Världens finaste lilla b-ponny. Finns ingen som hon. Ponnyn är en på miljonen. Hon har allt, min soulmate. Sjukt fin liten piggelin som jag red jämt förut. Historien är lång och finns HÄR. Jag ridr henne knappt längre då jag vuxit ur henne osv. Men jag försöker så ofta jag kan, sköta och pyssla med henne. Mitt hjärta <3
 
Pajazzo. Min förra medryttarhäst. DET är världens snällaste ponny. Han stog ut med alla hyss jag hittade på. Han ville alltid göra rätt och försökte jämt komma underfund med vad man verkligen menade med allt man gjorde. Sjukt mysig och perfekt boost för självförtroendet. Saknar han nå galet! 
 
 
Pikkan. En tidigare medryttarhäst som också var sjukt fin. Med honom fick man känslan av ungponny trots att han var runt 14 om jag inte minns fel. Såg ut som rena sagoponnyn, jag skojar inte. Pegasus utan horn. Till skillnad från med Pajazzo varr det Pikkis som stod för hyssen, inte jag! Haha jaa.. Saknar honom med!
 
Mia: En vild och galen shettis. Söt och rund. Väldigt rund. Hon var allt annat än välriden och visst kunde hon böja nacken och kliva på lite i bak, men dressyrponny var hon inte. Skänkelvikning visste hon knappt vad det var. Lydnad likaså. Otroligt dålig grunduppfostran men mot slutet lyckades Nea bra med det där. Hoppning var definitivt inte hennes grej. På deras första p&j borta stannade hon 11 gånger på en bana med 9 hinder..... I alla fall, min första medryttarhäst så whatever. Vi hade kul allihop och det är vad som räknas!
 

Behöver eran hjälp!

Vilken är snyggast?
 
1.
2.
 
Kommentera 1 eller 2! Har verkligen beslutsångest över vilken jag ska ta..

Horzes nya kollektion!

Mycket snygga fräscha grejer. Horze har äntligen insett att lite färg är välkommet på hösten, i lagom mängd. Kika in på horze.se och kolla. Vilken är din favorit?
 
Jag ääälskar dethär fleecet!

Finally fredag!

Vilket såklart betyder lite utvärdering av veckan som gått. Hahah det blev inte riiiktigt som planerat men det har blivit bra i alla fall!
 
Måndag: Rida Jack. En tur i skogen kör vi nog på. yes en tur i skogen blev det.
Tisdag: Rida Jack, Sugen på barbacka i skogen.. Hahah här blev det markarbete.
Onsdag: Rida Jack, Dressyr skulle nog inte skada, men på ängen isf ;)  Red ut och han kändes fiiin!
Torsdag: Utvecklingssamtal. Rida Jack, Konditionsträning på travbanan skulle va najs. Här hann jag inte..
Fredag: Skolstart. Rida Jack, lite markarbete blir nog rätt bra!  Det blev en lugn uteritt..
 
Helgen ser väl inte så konstig ut. Skulle ha åkt till Hööks imorn men det blir på söndag istället. 
Lördag: Stallet. Rida ut tror jag. Kanske dressyr på ängen.
Söndag: Först Hööks/Horze/Sthlm ridsport. Sen vidare till stallet och hoppträna. Sjukt taggad till det!
 

On my way home!

Sååå sjukt hungrig! Eller inte hungrig kanske, mer typ sugen. Hahah asså jag vet inte men Hahah är rätt trött och då blir det såhär ;)

Första skoldan idag. Ni anar inte HUR trååk. In till stan och gå på trist museum. Sen skjuts av morfar ut till stallet.

Ridningen gick helt okej. Vi skrittade och travade lite. Han kändes hyfsat fram men ställde knappt några krav. Det var mest "ta det lugnt dag" så då kan han lika gärna få slippa massa krav!

Som sagt hem nu och update då!


Gomorron people!

Haft en FETT asum födelsedag igår, tack för alla grattis! Fick lite grejer (bl.a. En ascool guldfisk!) men mest pengar och presentkort. Känns lite fel att gå in på hur mycket, men jag fyllde fjorton så ni kan ju tänka er själva! Haha men på lördag åker jag och shoppar hästgrejer med bästa morbror så då får ni se vad det blir!

Skola idag då.. :/ börjar inte förens 11:35 och då ska vi in till stan på museum. Slutar runt 14:00 och då blire skynda till buss och tåg!

Ska käka frukost och tidsinställa lite tänkte jag, vad vill ni läsa? :)

(Hur vackert e inte detta? Hahahah!)


Km 23/10-11

Foto: Maria Olofzon :)


@ skolan, utvecklingssamtal :(

Imorn börjar allvaret igen :(


Mål inför ht 2012

lite allmänt sådär inom allt. Det här är inte mål jag strävar efter, dethär är verklighet inom en snar framtid!
 
Min ridning:

- förbättra min sits innom både hoppning och dressyr. Tex räta upp mig mer i dressyren och vara lätt i sadeln mellan hindren och följa häsen bättre i hoppningen. 
- bli mer medveten om hur jag ska reagera i olika situtaioner på hästryggen.
- bli lite mjukare i handen utan att glappa i tygeln.
 
Det e det jag tror kommer bli bättre på så pass kort tid. Självklart finns det massa mer men just detta ska jag fokusera på just nu!
 

Med Jack:

- kunna komma åt honom lite bättre och få fram honom ordentligt.
- hitta en lite stadigare form i alla gångarter.
- nolla en LC i hoppning.
- Våga starta en dressyrtävling. Klass spelar ingen roll!
 
Det e väl vad som känns rimligt innan årskiftet.
 
Skolan:
 
- få C eller högre i allt utom idrott. Där räcker det med ett D.
- hitta motivation så jag ORKAR  jobba ordentligt hela terminen.
- få minst ett A i nåt ämne.
 
Ska verkligen FÖRSÖKA den här terminen!
 

Jaa det är väl det jag har tänkt mig nu i alla fall!
 
 

Rosa schabrak!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3567602/images/2012/pic_50352932ddf2b320bb000a2d.jpg" class="image">


dagens pass!

Gick sjukt bra! Red ut med Klara, Tilde och Denise. Vi red lite på dressyråkern och sen i skogen. Det började likadant som igår, på samma stäle som igår! Han vägrade ta skänkeln och kickade när jag la på spöet. Han testade helt enkelt. Efter mycket tjafsande vann jag och han blev lite fram. Efter traven bjöd han lite också. Det var otroligt skönt att verkligen känna frastegen vi gjort. Förut fick jag skänkla mig blå typ men nu svarade han oftast första gången och annars la jag till spöt DIREKT. 
 
Efter en stund erbjöd jag honom att ta stöd på bettet eftersom jag hade bjudningen och ha svarade villigt på mina hjälper. Jag blev riktigt glad eftersom att för knappt en månad sen var det inte tal om nån form utan att ha snodd på. Så det va sjukt kul att känna att han kortade sig ch trampade under sig och så. Han kändes himla fin!
 
Har fattat mer hur jag ska rida honom nu. Det krävs att man vågar va bestämd och ta lite i han. Sen kan man vara hur mjuk som helst. Men det känns så skönt att jag vet hur jag ska göra! Ska testa om allt sitter kvar imorn när jag dressyrar på banan. Förhoppningsvis blire bilder! 
 
Körde pår rosa outfit idag. Han bev skiiitgullig i rosa schabrak! Bild på det kommer strax ;)
 

Fina heeestar!

 

We're going upupup!

Statistiken har varit sisådär på sistone men nu börjar det ta sig. Senaste veckorna har det inte alls varit bra men nu läser ni på ser jag! Haha kul att så många hittar hit. Kommentarerna ökar dom också, blir så glad! Keep it up! :D


Go morron på er!

Nu tänkte jag läsa igenom kommentarerna som trillat in under natten och kanske typ skriva lite tidsinställda. Vi får se ;)

Vet inte riktigt hur dagen kommer se ut. Blir kanske träffa goa Amanda på förmiddan och garanterat stallet på eftermiddan.

Nåt speciellt ni vill läsa om? :)


Mys i skogen idag :D

Vi hittade lite snygga saker i sadelkammaren som ponni fick. Bl.a. en förbygel med martingal, ett svängt psnnband med en rad bling, ett grönt myspys nosludd, apsköna gummityglar och lite sånt. Han blev skitgullig <3
-
Själva ridningen gick bra. Försökte få fram han i skritten och få en snabb reaktion, något vi definitiv måste jobba vidare på. I alla fall så gjorde jag lite som Cajsa på Roo lärde oss: skänkla en gång, är reaktionen inte den du vill ha eller inte på en gång så PÅ med spöt. Inte brutalt, men markera. Använd det precis som du brukar men mer direkt. Så jag gjorde så genom hela turen och mot slutet kändes han lydigare och mer framåt. Han tog stöd på bettet i galoppen och bjöd för skänkeln.
-
Sen ville han va lite fin eller nåt sånt för helt utan krav från min sida (mer än att han skulle fram när JAG ville) började han söka sig lite ner i både skritt och trav. Jag höll bara vanligt ytterstöd och *poff* klev han på lite i bak och jobbade på lite. Najs känsla så är lite taggad till dressyr imorn! Blir nog att jag börjar jobba med en lös snodd och sen försöker göra samma sak utan.
-
Haha och det va fett läskigt sen när vi red btw. Det hördes skott lite överallt kändes det som, det är ju vildsvinssäsong. Men iaf så när vi va typ en km hemifrån såg vi en gubbe med gevär. Sjukt obehagligt måste jag säga!
-
Fina Jackis i ny outfit. Hittade mörkgröna lindor igår så det blir asum!


Stallet --> next!


Vart ni hittar mig när jag inte är här:

Kik: EmmaSannie
Instagram: EmmaSannie
Bdb/Dv: EmmaSannie
Facebook: Emma Sannie Sandström
Mejl: [email protected]
 

Det kan inte bara vara jag som ser den tydliga trenden i val av namn haha..!
 

Går och lägger mig tidigt..

Tankarna går runtruntruntrunt. Listan på allt jag oroar mig för och tänker på är alldelles för många. Känns som att jag behöver nån men jag vet inte vem.. Nej men nu lägger jag mig under täcket och när jag kommer ut imorn kanske det blir lite lättare att få ordning på allt. Men en del saker är rätt svåra att smälta.. Aja puss gonatt på er <3


Snart skola..

Blir sjukligt deprimerad känns det som. Inte för att jag är skoltrött utan för att jag kommer behöva planera så himla noga. Hur jag ska ta mig till/från stallet, vilka dagar, vilken tid oooooosv. Har inga läxor på min skola (thank god for that) men ska man ha bra betyg måste man ta hem och jobba. Går i skolan från 8:15 till 14:00 (lyx, jag vet!) och under dem timmarna planerar man sin tid i princip hur man vill. Man jobbar med det man behöver beroende på hur ens mål ser ut och väljer själv vilka kp man vill gå på. Kp står för Kommunikations Pass och är som en lektion fast en halvtimme långt. Vanligtvis har man 1 Kp om dan och resten av tiden jobbar man hur man vill. Detta låter säkert sjukt chill, men det krävs sjukt ansvar och själdiciplin. 
 
Aja ska njuta av de två sista dagarna innan  jag börjar på fredag..... 
 

Hoppoutfit igår :D

Jack fick ha Sannies svarta schabrak och luva. Schabraket var rätt litet men whatever.. Det funkade! Med pullar och hoppsadel till såg han ut som värsta hopponnyn! :D

Fick ingen bra bild så den här får duga ;)


längtar till hösten!

Helt klart den mysigaste årstiden. Typ i oktober där nångång. Älskar att rida och va i stallet då. Komma till stallet och byta om till dunväst och raggsockor. Hämta ponnyn i hagen bland alla löv i varenda tänkbara orangea nyans. Lägga på hästen ett mysigt ländtäcke och ett fluffig nosludd. Mysa en sväng i skogen innan det blir mörkt. Eller sitta i boxen hos älsklingshästen med en termos rykande choklad medans skymningen faller utanför. Eller på med stickade vantar och mössa sen ut och promenera en sväng med ponnin och bara andas in ren kall luft. Se hur det frostas i luften när du och hästen andas. MYYYYYYS! Visst längtar man sjukt? Små detaljer som gör allt så gossigt ;)
 
Sen självklart höstshoppingen! Finns så himla fina hästgrejer som passar perfekt på hösten. Det ska va fleecigt, fluffigt och mysigt.  Material som är lite tjockare och varmare, tex ull, fleece, stickat, fakepäls och liknande. Helst i lite mörkare och lugnare färger som vinrött, mörkblått, brunt, ullvitt, lila osv. Och sen nån lite färgigare färgklick ;)
Här är lite grejer som mer än GÄRNA får flytta in i min stallgarderob! Har försökt ta så mycket billigt som möjligt då jag själv (nästan) aldrig köper dyra grejer.
   
Raggsocka Hööks 39:-                                               Väst Hööks 399:-

Mysigaste vantarna ever! Hööks 99:-               Mössis Hööks 99:-

Fluffig myströja Hööks 349:-         FLUFFADE benskydd! Dessa e ifrån Hööks 259:- Men det finns snyggare! 
 

Fårskinnspadd Hööks 749:-           Nosludd Horze 39:-
                                               

Ridtäcke Hööks 299:-            Kan man leva utan en Rumpvärmare? Hööks 349:- Siktar på en billigare!
 
Det var väl allt jag hittade hos Hööks just nu, men hittar nog mer inom en SNAR framtid ;) 
 
 
 
 

Sååå omm nån vill nåt idag, kika EmmaSannie


Nattii!

Nuuu ska jag finally göra mig iordning för sängen. Är seriöst DÖtröttt så det är välbehövligt. Hoppas man får vakna med en MASSA gulliga kommentarer! Tänkte bara dra veckoplaneringen först:
 
Måndag: Rida Jack. En tur i skogen kör vi nog på.
Tisdag: Rida Jack, Sugen på barbacka i skogen..
Onsdag: Rida Jack, Dressyr skulle nog inte skada, men på ängen isf ;)
Torsdag: Utvecklingssamtal. Rida Jack, Konditionsträning på travbanan skulle va najs.
Fredag: Skolstart. Rida Jack, lite markarbete blir nog rätt bra!
Lördag: LEDIG
Söndag: Rida Jack. Vi pratade lite idag om att hoppa!
 
Go'natt people!! 

Bilder från terrängen

Sate vad kul (och svårt) det va asså!


Bilder från hoppningen

Hur ser det ut tycker ni?


Duschen next

Sen blogga lite :D


Söndag 19/8-12

Idag blir det stallet. Blir ut en på sväng Jackis, saknat han som sjutton! <3 Checka av lite och bara mysa i skogen. Blir förhoppningsvis sällskap av Tilde och Towa.
---------
När stallet är klart ska jag hem till pappa på typ fika. Han fyller år så det blir väl lite tårta och sånt! Är hos mamma den här veckan såå ;)
-----------
På tal om det så fyller jag år på Torsdag, Weeeehåååå! ÄLSKAR att fylla år! Hoppas på sjukt najsiga grejer och annat kult.
----------
Nä men nu måste jag gå och duuuscha!


Dejt med kudden nudå..

för jag e sjukligt trött! See ya :D


Påväg hem nu!


Har bytt ponny till lite snällare Orcus <3


Sorry för FETT dålig uppdatering

Jag rider Veneto i år igen. Han e jättefin i dressyren men blir rätt het i hoppningen. Han e väldigt tittig och stannar gärna, men hoppar stillastående isf ;) och han blir lätt rädd för saker så igår trilla jag av. Det gick bra utom att jag gjorde illa lillfingret rätt ordentligt haha! Aja snart äre dressyr och i eftermiddag hoppar vi igen!


Mina tidigare år på Roo :)

2009
 
Jag och min bästis Anna bestämde oss för att åka på ridläger för första gången. Vi bodde tilsammans med två tjejer som var två år yngre än oss. Men det gick bra! Jag fick en jättefin c-ponny, Bonito. Egentligen var han nog lite för svår för mig, men det gick bra. Eller han stack med mig några gånger och jag vågade bara hoppa typ 3ocm haha. Men vi va väldigt nöjda med den veckan!
Jag och Bonito. 
Bonito
Bonito
 
2010

Då åkte Jag och Anna igen. Det här året fick vi mer roliga kompisar och så. Hade en jäääättefin ponny, Via Veneto. Kommmer speciellt ihåg hoppningen. Ingen hade sagt  till miig att han brukade vägra så vi hoppade glatt banan haha!
Bild på Veneto
Via Veneto
Bild på lite folk. Mobba inteee, två år sen!
 
2011
 
Bästa året hitills! Massa folk var samma från året innan så det va kul! Fick världens gulligaste c-ponny, Casio. Grymt rolig ponny. En Sannie i större format!  Kommer ihåg när vi red barbacka och ingen hade sagt att han brukade flippa i galoppen.. Haha hästen bockade som jag vet inte vad!
 
Lite bilder på mig och Casio
 
 
Och lite folk från lägret
 
yeees fuuul!
 
 
 

När ni läser det här..

har jag precis kommit  till världens mest AWESOME ställe, Roo Gård! Har varit på läger där 3 år tidigare och är sjuuuukt nöjd!
Här får ni lite info om Roo:
 
"Roo Gård Ridskola och Ridläger ligger i det vackra Roslagen. Vi har lika långt till Åkersberga som Norrtälje och du hittar oss längs kustvägen 276. Från centrala Stockholm tar det knappt en timme att åka."
 
"Vi anordnar åtta ridläger under sommaren på mellan 6-7 dagar. Tre av våra läger är hoppinriktade, varav två läger är för dig som kommit lite längre i hoppningen."
 
"Vi har B-, C- och D-ponnyer och stora hästar, sammanlagt drygt har vi drygt ett trettiotal hästar på gården under ridlägren. Alla våra ponnyer och hästar är snälla att sköta och hantera, och står uppstallade i boxar i två olika stall. "
"Många av våra ponnyer och hästar är kanske lite piggare än vad du är van vid från din ridskola. Våra ridskoleelever tävlar mycket med våra ponnyer och hästar, och därför vill vi ha hästar med lite mer motor. Våra hästar går också färre lektioner än de flesta ridskolehästar, vilket gör att de för det mesta är pigga och tycker att det är roligt att få arbeta."
 
"Vi rider två pass per dag, sammanlagt ca 2,5 timme. Alla passen rids i små grupper, 5-7 elever. Ridningen sker både på ridbana och i terrängen."

"Hopplägret v.30 och 33 har större krav på ridkunskap och hoppvana. Du ska klara av att hoppa en bana på lägst LD-höjd. Kanske har du tävlat eller har det som mål. Du ska våga och tycka att det är roligt att prova på några enkla terränghinder ute på fälten och i skogen. Vi tränar på både kontroll, teknik, balans och att rida hel bana."
 
"Du bor i småstugor inte långt ifrån stallet. Fem stugor har fyra bäddar, är ni ett kompisgäng på fem som absolut vill bo ihop kan ni bo i vår nya stuga som rymmer fem personer."
 
En dag på Roo:

7.45                 Frukost, städning av rummen 
8.45                 Hämtning av hästarna 
9.45-10.45       Ridning, grupp A och C
10.45-11.45     Ridning, grupp B och D
12.00               Lunch 
14.00-15.00     Ridning, grupp A och C 
15.00-16.00     Ridning, grupp B och D
16.30               Utsläpp av hästar 
17.00               Middag 
18.15-18.30     Kiosk 
18.30               Bad och fritid 
21.00               Kvällsmat 
22.00               På rummen 
23.00               Tyst och lugnt i stugorna
 
Allt e taget ifrån www.roogard.nu 
 
Uppdaterar självklart live från lägret och ska FÖRSÖKA tidsinställa liiiiite fler ;)
 

The Typical Hästmänniska!

Har ni sett dessa asroliga bilder som verkligen stämmer in på en? 
 
Här e några, fler finns på Fb. Sök på The typical Hästmänniska :)
 
 
Haha såååå sant allihop!
 

Weeeeehoooo TAGGGGAAAAA!!


Typ sjuk också :(

Ont i huvet, mensvärk, illamående, typ feber, ont i halsen, ont i magen osvosv. Fyfan för att va sjuk. Spec som jag ska till Roo på söndag. Är jag inte frisk då vet jag inte VAD jag gör :( nu klagar jag lite här men det e gett svårt att skriva glada och roliga inlägg när man inte mår så bra hehe. Men tänkte iaf att ni skulle få veta att jag lever ;)


Hahahah say whaat?

Har fått en del kommentarer på mitt inlägg igår "vem e jag" om att jag borde be en kompis skriva om mig. Dom kom publicerades efter varann eftersom jag godkände allihop samtidigt. Sen strider skulle va samma person som skrivit alla kommentarer är inte sant, har sett IPnumrena och ser att det är olika personer. Kan inte se VEM det är (asså det GÅR att spåra, men det e fett drygt) men kan se att det är olika eftersom varje dator har ett eget IP. Sen du som skrev att det va JAG som hade skrivit dom, get a life haha. Du kommenterar anonymt också? Jvla fegis! Klart som fan att jag inte sitter och kommenterar min egen blogg? Blöööööh vad arg jag blir! Sorry till er goa bloggläsare men blir så irriterad på efterblivna människor bara hehe ;)


Tråååk!

Ska inte till stallet idag så jag har inget att göra, wääääh :( messar lite random folk men ändå, palla ha tråkigt typ slutet på sommarlovet.. Nämen serri, vettefaan vad jag ska göraaa..


Holy makarony!

Kommentarerna regnar in efter förra inlägget, ALLA vill läsa ett inlägg om MIG som nån av mina kompisar skriver. Fett svårt, vem ska jag fråga? Nån som känner mig utan och innan, vet hur jag är och vet hur jag reagerar i olika situationer. Om nån av mina kompisar som läser det här skulle vilja vara jäääättegullig och göra mig (och mina läsare) fett klaaad kan den messa ett inlägg om mig? Behöver inte vara långt eller nåt sånt men aah. Skulle bli fett happy eftersom mina läsare skulle bli nöjda isf, och inget är bättre än nöjda bloggläsare ;)


Vem är jag?

Det är väldigt många som vill veta hur jag är som person, alltså vad jag själv tycker, så jag gör ett försök och skriver ett inlägg om mig.. 

 
Vem är jag?
En tjej med starka åsikter och höga ambitioner. Jag är stark så länge jag vet att mina bästa vänner har min rygg. Jag är inte världens smartaste men jag har förståelse för andra saker, till exempel hästar. Jag är dock som smartast när jag skriver för då hinner jag tänka efter mer. När jag pratar säger jag oftast saker som jag sen ångrar. Jag har fått inse att det är bättre att knipa käft än att såra folk, jag tjänar inget på att göra andra ledsen.

 
Jag satsar högre än nån nånsin tror att jag kommer klara men det spelar ingen roll så länge jag tror på mig själv och vet att jag har nåt att falla tillbaka på. Men jag vet också att ibland måste jag ta ett steg bort från det trygga för att kunna satsa fullt ut. 

 
Min högsta dröm är att nå alla mina mål på alla plan. Jag kämpar stenhårt för att få en bra framtid men vill samtidigt ha jäävligt kul. Det är nog därför hästsporten passar mig så bra. Jag får kämpa hårt med det jag älskar och skapar mig långsamt en framtid som definitiv kommer innehålla dessa fantastiska djur. 
 
Jag inspireras av och ser upp till andra människor men jag vill samtidigt inte kopiera nån så jag tar en nypa av varje. Det är så man blir egen. Och man måste vara självständig och lita på sig själv för att komma nån vart. Det har jag fått lära mig den hårda vägen men det är jag i nuläget tacksam för. Jag har fått lära mig att uppskatta det jag själv har kämpat för, aldrig fått allt serverat på ett fat liksom. 
Jag är däremot jävligt bortskämd på andra sätt om man ska tro på mina föräldrar. Men jag har alltid fått kämpa själv för att klara min mål, ser inte poängen i att få allt man vill ha utan att jobba för det!


Drygat lite på ridskolan idag.

Gjorde absolut INGENTING vettigt haha. Vi hängde lite som vi alltid gjort förut. Fattar inte att jag tyckte det va kul att sitta och "hänga" i cafeterian förut. Nä men jag har väl mognat lite eller vad man ska säga. Är iaf fett nöjd med mitt val att bli "privatryttare". Sen är stämningen på ridskolan fett aaaaakwaaard! Allting är såå förändrat. Måste dra dit när lektionerna kommit igång och allt vanligt folk är där. Hoppas så IN I NORDEN att Sannie på nåt mirakulöst sätt skulle kunna få stå kvar på Lilla. Wellwell dethär inlägget blev fett flummigt utan mening men aja, det är lite så det är just nu. Hittade btw ett hyfsat ridtäcke i ull som skänktes bort. Brunt med vita rutor. Inte jättevackert men det e fett snyggt med ridtäcke på höst/vinter!


Chill kväll hemma hos Alice med Nea och Klara <3


Dra till tandläkarn nu, blääh!

Ska laga min tandställning..


Träningen för Fia gick fett bra!

Ponny var mer fram än han brukar. Red med snodd så vi skulle slippa bråka så mycket. Vi jobbade mycket skänkelvikningar och han var jättefin, så nöjd! Fattningar ur skänkelvikningarna gick helt okej, men skulle vilja ha en snabbare reaktion ändå. Tycker att Fia-träningarna är väldigt bra eftersom jag får inspiration och lär mig rida Jack bättre. Första gången på aslänge vi red dressyr på banan haha! Snyggingen på bild ;)


Outfit

Vit Klänning i spets från Cubus, svart Kavaj H&M, Vita pärlarmband. Vad tycker ni? Funkar det? :)


Dressyrträning för Fia imorn!

Ska skritta fram 09.15 sååatteeeh.. Jag måste ta den tidiga bussen=jag kommer vara heeelt DÖD imorn -.-'


Alla tanker går runt i huvudet..

Det e kaaoos! Så mycket känslor. Allt hopp, alla drömmar, ALLT e borta. Men samtidigt hör jag den lilla rösten i huvudet som skriker åt mig att fortsätta kämpa. Inget blir bättre av att jag ger upp. Bara inte den lilla rösten blir tyst. Just nu behöver jag lite kämpaglöd för jag ska sätta upp ett mål att nå. Det går inte annars....


Brb ska bara käka frukost!


Jag och världens bästa Nellie <3


Kom just hem från SM :)

Såg världens bästa Nellie bli femma. Shiiit vad grym hon e asså! Sjukt svår ponny men hon löser det så himla bra!


Sm imorn!

Ska kolla på skiiiitgrymma Nellie Berntsson och Bellman! Och lite fina ponnysar såklart ;)


Sov hos Tilde och Towa igår, därav den dåliga updaten..

Men iaf så hade vi skitkul! Hahah klockan halv tolv gick vi ner i stallet och läshoppade Towas ponny Chayenne. Heeelt normalt haha! Somnade strax efter 3 eftersom varken jag eller Towa kunde sova, vi låg och babblade om sjukt random saker istället. Hahah men det var kul och måste göras om ;)


Hoppade bana idag :D

Ponny var väldigt pigg för att vara han. Han gick hyfsat fram men jag skulle vilja ha liiiite snabbare reaktioner! Men på några hinder kände man att han faktiskt tycker att det är kul. Men vi ska jobba på det! Kondition- och styrketräning står på schemat för nu ska Jackis bli både snygg och snabb! ;)


New in :)

Detta skitsnygga schabrak och träns har jag köpt av en kompis, love it!


Ska snart dra till Kickan<3

Ska med henne till Ensta sen. Fett längesen jag var där! Red ut idag, ni vet hur boring jag tycker att det är att skriva om uteritter hehe.. Ponny fick lite nya grejer idag också, ett schabrak och ett träns. Fotade tyvärr inte så ni får bild imorn ;)


hahah jag döör lite ;)

hittade det jag skrev i min dagbok första gången jag red Sannie. Jag var alltså typ 11 när jag skrev dethär..
 
Den där dagen när jag kom till stallet och visste att vi skulle hoppa var jag väldigt nervös. Eftersom jag tidigare var hopprädd vill jag ha Ubbe, stallets trevligaste hopponny. Jag och Anna går till listan. Hon blir överlycklig när hon får sin sköthäst Jim. Jag tittar snabbt efter mitt namn och ser att jag ska rida Sannie. Jag vet inte vad jag ska tro. Det är ju den nya söta lilla ponnyn. En svart shettis/welsh korsning och hur söt som helst. Jag hade sett både min ridlärare och hennes dotter som är ett par är yngre än mig rida Sannie. Min rädlärare ger mig lite tips om att hon kan vara lite sur i stallet men att man inte ska låtsas om det. När jag väl är klar går jag ner på ridbanan med de andra. Vi börjar värma upp (detta kanske låter liiiite löjligt men är väldigt sant) och det var som om hennes småsmå hovar svävade på moln. Det gick i ett väldigt snabbt tempo men det var en väldigt rolig hopplektion. Vi tränade studshinder på ca 50 cm men på Sannies rygg kändes det som att hon och jag hoppade en bana på över en meter. Det var helt fantasktisk!
 
Efter lektionen skötte jag henne i stallgången. Till en början var det lite kämpigt då Sannie var lite sur men sen gick det utmärkt. Jag ville genast bli skötare och gick till min ridlärare.
Anna gick med mig och så frågade jag. Jag blev alldelles överlycklig när svaret blev ja. Jag är nu skötare på stallets finaste ponny. Världens bästa Sannie! <3
 
Bild jag tog den dan
 
Nästan ett år senare:

Mina medryttarhästar genom tiderna:

1. Mia. En gullig liten shettis som jag red i typ ett halvår. Jag var egentligen för lång men jag vägde rätt lite då så det gick. Ponnyn var allmänt dryg och lyssnade inte på nån. Ville knappt hoppa och i dressyren kunde hon bli helt ur fokus. Men hon var väldigt charmig och hade sina stunder då hon var väldigt rolig! Slutade för att jag blev alldelles för lång.

2. Pajazzo. Världens snällaste ponny! Vet inte hur mycket galna grejer vi har gjort. Äkta mysponny som alltid vill göra sitt bästa. Har utvecklats jättemycket tack vare honom och blivit mer trygg i mig själv, både som ryttare och person. En ponny som man helt spontant kunde rida ut barbacka på och hoppa lite stockar och han har inte ens en tanke på några hyss! Ända minus var att han lätt hängde sig i handen i dressyren ;) slutade eftersom att han var foderponny och skulle hem till sin ägare. Vet att du läser det här Felicia och jag vill bara säga TACK för att jag har fått rida och umgås med denna otroliga ponny!

 

 3. Pikkan. En vit c-ponny med mycket bus. Väldigt pigg och framåt och testar lite. Sjuukt stark ute och lite tittig i hoppningen. Jag minns att det var mindre roligt vissa gånger, tex när han la mig i en oxer.. Aj! Men sjukligt fin i dressyren. Stadig hand och lagom skänkel så gick han i en fin form och jag kunde koncentrera mig på annat. Fick dock sluta för att jag och ägaren inte riktigt kom överens, för att uttrycka det milt ;)


4. Jack. Precis den utmaning jag behöver! Jag får kämpa som en liten gnu sär uppe men när man känner att det ger liiiite resultat så är det så jävla värt det! Fäster mig så otroligt lätt vid såna här hästar, med en jävla massa personlighet. Hoppas veeerkligen att saker går som jag har tänkt, inte mycket skulle göra mig lyckligare!

Ahmajgad vad har hänt?

Statistiken ser ut precis som vanligt men ni kommenterar knappt, varför? Får typ bara 5 kommentarer om dan.. Kom igen!


Top model :)

Har inte mått så bra idag. Varit inne på akuten o grejer.. Iaf så nu äre Chillar framför tvn som gäller! Käkar müsli och kollar top model :)