När ni läser det här..

har jag precis kommit  till världens mest AWESOME ställe, Roo Gård! Har varit på läger där 3 år tidigare och är sjuuuukt nöjd!
Här får ni lite info om Roo:
 
"Roo Gård Ridskola och Ridläger ligger i det vackra Roslagen. Vi har lika långt till Åkersberga som Norrtälje och du hittar oss längs kustvägen 276. Från centrala Stockholm tar det knappt en timme att åka."
 
"Vi anordnar åtta ridläger under sommaren på mellan 6-7 dagar. Tre av våra läger är hoppinriktade, varav två läger är för dig som kommit lite längre i hoppningen."
 
"Vi har B-, C- och D-ponnyer och stora hästar, sammanlagt drygt har vi drygt ett trettiotal hästar på gården under ridlägren. Alla våra ponnyer och hästar är snälla att sköta och hantera, och står uppstallade i boxar i två olika stall. "
"Många av våra ponnyer och hästar är kanske lite piggare än vad du är van vid från din ridskola. Våra ridskoleelever tävlar mycket med våra ponnyer och hästar, och därför vill vi ha hästar med lite mer motor. Våra hästar går också färre lektioner än de flesta ridskolehästar, vilket gör att de för det mesta är pigga och tycker att det är roligt att få arbeta."
 
"Vi rider två pass per dag, sammanlagt ca 2,5 timme. Alla passen rids i små grupper, 5-7 elever. Ridningen sker både på ridbana och i terrängen."

"Hopplägret v.30 och 33 har större krav på ridkunskap och hoppvana. Du ska klara av att hoppa en bana på lägst LD-höjd. Kanske har du tävlat eller har det som mål. Du ska våga och tycka att det är roligt att prova på några enkla terränghinder ute på fälten och i skogen. Vi tränar på både kontroll, teknik, balans och att rida hel bana."
 
"Du bor i småstugor inte långt ifrån stallet. Fem stugor har fyra bäddar, är ni ett kompisgäng på fem som absolut vill bo ihop kan ni bo i vår nya stuga som rymmer fem personer."
 
En dag på Roo:

7.45                 Frukost, städning av rummen 
8.45                 Hämtning av hästarna 
9.45-10.45       Ridning, grupp A och C
10.45-11.45     Ridning, grupp B och D
12.00               Lunch 
14.00-15.00     Ridning, grupp A och C 
15.00-16.00     Ridning, grupp B och D
16.30               Utsläpp av hästar 
17.00               Middag 
18.15-18.30     Kiosk 
18.30               Bad och fritid 
21.00               Kvällsmat 
22.00               På rummen 
23.00               Tyst och lugnt i stugorna
 
Allt e taget ifrån www.roogard.nu 
 
Uppdaterar självklart live från lägret och ska FÖRSÖKA tidsinställa liiiiite fler ;)
 

Vad andra tyckte om inlägget

Kommenteraa!

Vad heter du?
Vill du bli ihågkommen?

E-postadress: (Bara jag som ser)

Skriv din bloggadress så jag kan checka din blogg:

Det ville ha sagt:

Trackback


RSS 2.0