14 halvfärdiga deepshit

att tidsinställa, men jag har alldelles för mycket deg i hövve för att palla det nu. Sorry! Aja men är det nåt som verkar intressant?

O


Snart Roo!

Drar snart till Roo Gård Ridläger med 4 kompisar! Vi ska på hoppträningsläger. Feeeett taggad! Synd att ponny inte ska med, DET hade varit sjukt jävla gryyymt! Aja, vet inte om han hade pallat två pass om dan i en intensiv vecka.. Well, det blir kul ändå med en lägerponny men det är ju inte samma sak ;)


Dagens vill ha

e lätt ett uuuuursnyggt Scapa schabrak! Älskar allt! Stilren design utan passpoal vilket gör att dom ser sportiga ut, romber istället för rutor och sen är alla färger skitsnygga och liksom fräscha! Det finns hur många färger som helst. Vill ha alla såklart ha alla men helst ett åt det mer mörkblåa hållet ;) saftigt pris på strax över 600:-


Red ut på Jack idag :)

Han va piiiigg Hahah :p åh vet inte vad jag ska skriva, uteritter är fett ointressant att läsa om ;) aja ni får lite bilder tills jag har kommit på nåt!


Vad tycks?

Världens bästa Amanda (Canonislife.blogg.se) har designat om bloggen nu. Vad tycks?! Jag ääääälskart! :D<3


Sitter och analyserar lite bilder..

Och kommer fram till samma sak hela tiden, jag reser mig för högt. Borde luta mig mer fram och se till att få fram handen och skänkeln! Men det är jävligt nyttigt att se bild på sig själv när man rider, man lär sig av det!


Sen duschade vi honom typ en timme,

tror att han tyckte det var onödigt......


Stallet idag :)

Hoppade lite med Jack. Inget märkvärdigt, studs med tre hinder på ena långsidan, kryss på andra långsidan och en vattenmatta på diagonalen. Vi hoppade inte högt, typ 50-60 men det är lagom för oss JUST NU. Sista hindret låg på 70. Har siktet inställt på högre höjder än så ;) Iaf så gick det väääldigt bra! Det var absolut inte snyggt, men han lyssnade fint fram. Jag fick lite hjälp av Tilde och hennes mamma. Tips o trix ni vet. /Emma<3 veeeet att han ska ha mer eftergift osv men vi kom lite fel sååatteh jag var inte riktigt beredd på språnget som kom ;)


Sjukt bra knep!

Tänkte dela med mig av ett sjukt bra knep, eller 3 till och med!
 
Babyolja !
 
Kan säkert användas till mycket, men jag har olika "saker" jag använder babyoljan till:
Den tar bort mjäll lätt som en plätt och det finns 2 olika tips för det. Funkar i både man och svans men det är lättare att beskriva svans ;)
Tips 1. Tvätta din hästs svans (gärna med head&shoulders men nåt annat funkar också) så den är ren. Innan den helt torkat smörjer du in några "klickar" babyolja i hårbottnen. Detta funkar förstås även när inte svansen är nytvättad (jag gör det 2 ggr i veckan på Sannie) och då gör du helt enkelt på samma sätt :)

Tips 2. Tvätta svansen (också gärna nåt mjällschampoo). När svansen torkat tar du en sprayflaska som du fyllt med ljummetvatten och  en "klick" babyolja och sprayar i svansen. Det funkar också i torr svans, men det blir förstås bäst i en ren svans ;) Är hästen sprayrädd (som Sannie) gör du likadant fast med hink/burk och svamp :)
Tips 3. Vill du få en häst som ser lite mer uttrycksfull ut på ex tävling? Då måste du prova babyoljeknepet! Ta en trasa (förslagsvis vit) och "klicka ut" en "klick" babylja på. Sen smörjer du försiktigt runt ögon, näsborrar och ev läppar, manfår testa lite ;) men jag brukar göra som bilden! Mobba inte, gjord i nåt paint
-liknande (vet inte vad det heter ;) Gjorde den bara för att ni ska få se ;)
pihh

Tips :)

Brukar ha jättesvårt att komma på ridövningar så jag började googla på dom. Så hittade jag Hippson. Dom har jättebra övningar på olika nivåer i olika grenar. Fet like till det. Ni klickar bara http://www.hippson.se/ridovningar/ :) 
Bilden är Amandas (canonislife.blogg.se)

Göra sig iordning och dra till stallet :)

Ska tidsinställa lite men vad vill ni läsa? Ca 4 inlägg blir nog lagom? :)


Vad e på gång måntro? ;)


Min idol :)

Asså jag har ingen idol. Jag skulle mer säga en förebild. Idol för mig är nån som sjunger som man gillar. Tex så älskaaar jag One Directions musik, men jag ser inte upp till dom på DET sättet. Men om vi ska snacka förebild, vilket jag tror du menar, skulle jag säga Nellie Berntsson utan att blinka. Det finns inte många jag ser upp till på DET sättet, som inspirerar mig varje dag och får mig att vilja bli en bättre person och fortsätta kämpa även när det går emot. Hon har visat mig att ALLA kan på ett eller annat sätt nå sina mål, följa sina drömmar. Hon är 12 år och har saker som en vuxen bara skulle kunna drömma om! Jag har läst Nellies blogg sen Januari och jag BER Nellie, sluta aldrig! Jag kollade in på hennes blogg för typ ett år sen och gillade inte alls det jag såg. Tyckte hon va en liten fjortis som inte hade nåt att tillföra mig, liksom hon är 2 år yngre än mig? Men i januari klickade jag in och läste på riktigt. Jag var fast! Jag skaffade Bloglovin för att inte missa ett ord av det hon skrev! Jag har alltså gått från att tycka att hon är en liten snorunge till att älska henne och det hon gör. Jag ser upp till Nellie på alla plan men vill inte bli nån wannabe. Nope, man inspireras och gör om till sitt eget. Kopiera rakt av är så 2010 ;) Nellie gör det hon älskar och brinner för även fast andra försöker trycka mer henne. Sen att Nellie är så stark och trygg i sig själv att det bara rinner av henne är beundransvärt! Har längtat sen januari för att få träffa henne och nu finally ska jag träffa henne på SM :D


Varit ute vid sommarhage idag :)

Fotade lite och så, inget speciellt. Lärde mig lite om att fota med manuella inställningar. Drog hem till Amanda sen men hon blev illamående när vi var på hundpromenad så jag gick hem till mamma sen kom pappa och hämtade mig. Fett meningslöst inlägg men ni kanske ville veta att jag lever? ;) har nån nåt kul tips på vad jag kan skriva/göra? Tänkte ev ett videoinlägg, men vet inte vad jag ska babbla om Hahah... Fortsätt kommentera bildbombsinlägget! Ligger lika på typ alla grejer så kör! :D<3


Natti! <3


Bildbomb, ni väljer!

Ni får välja mellan några alternativ vad ni vill se en bildbomb på. Ni kommenterar alternativets siffra och det alternativ som först får 5 kommentarer letar jag fram minst 10 ovisade bilder på och lägger upp, okej? Välj helt enkelt det alternativ du helst skulle vilja se ;) 1.Sannie 2.Devil 3.Pikkan 4.Pajazzo 5.Jack 6.Random hästar 7.Helt random slumpade bilder ;) Såå kommentera siffran DU vill se!


Bara en sista gång..

Vill jag få sitta på hennes rygg och känna känslan av att flyga. Få rida mot ett hinder och ha känslan av full tillit. Känslan av magi när hon gör precis vad jag ber henne om med glädje. Få göra det vi inte gjort på evigheter. Hoppa högt...


Drar till ridskolehästarnas sommarhage

imorn och fotar lite med Amanda (Canonislife.blogg.se). Hoppas jag kan lära mig lite av henne, hon är jätteduktig! Hon har fotat dom flesta bilderna på mig och Sannie/Pajazzo :)


När jag ser in i dina ögon ser jag ett hjärta av guld <3


Sannie idag <3

Sitter i bilen påväg hem från Lilla. Var där med Klara en stund och skötte Sannie lite innan hon och Elisabet red iväg med Sannie och Nessie. Sannie var mysipys och jag fick lite flashbacks från första hösten med henne, när vi började komma varandra nära. Tänkte lägga upp nån av dom första bilderna på oss. Hahah dö inte ;)


Gjorde en snabb nageldesign :)

Har korta stallnaglar så jag gjorde en så enkel design som möjligt ;) vad tycks? Vet att den e slarvig men ville bara ha lite färg på naglarna :)


Godnatt! <3

Vi får se vad som händer imorn, har just nu ingen aning ;) Puuss <3


Svar this or that del 1

Mer kommer snart så fortsätt kommentera :D
 
 
Isglass/Vaniljglass 
Flera okej kompisar/En riktigt nära
Dressyr/Hoppning
Blogg.se/Devote/Nattstad
Blondie/Brownie (på mig alltså)
Jack/Pickan
Kingsland/JW
JLV/Nicholai Hollesen
PA1/PA2/PA3 (den ända jag hunnit se......)
GPA/Wellington 
Fest/Stallet
Skimmel/Svart (tycker att båda färgerna är finast, men det går inte att hålla en skimmel vit)
Fux/Brun
GG schabrak/JW schabrak
Hööks/Sthlm ridsport/Horze
Fb/Insta
:)
 
Höst/vår
A-ponny/B-ponny
C-ponny/D-ponny
Skäck/isabell
How I met your mother/Jims värld
Gossip Girl/Desperate Housewives (<3333333)
Jack/Sannie (det är omöjligt att välja. Visst älskar jag Sannie mest, men jag behöver båda på olika sätt. Som att välja mellan vatten och luft. Efter ett tag med den ena inser du att du behöver den andra också. Kort sagt, behövs båda <3)

Bara för att vi e så otroligt normala då!

Hahah nån frågade om jag bra hade fina bilder på Sannie och mig. Kan ju säga att vi är otroligt snygga jämt. Haha nä, långt ifrån. Här är två exempel på hur vackra vi kan vara, bjuuuder!


This or that

Ni kommenterar era frågor som två alternativ och sen väljer jag vilket jag tycker mest om och fyller i det med fet text ;)

Ex på frågor så ni fattar vad jag menar:

Nellie Berntsson/Linn Olsson

Häst/Ponny

Vinter/Sommar

Ni får fråga hur mycket ni vill och vad ni vill! Svarar i flera inlägg när jag tycker att det är lagom frågor :)


OS 2012: Ridsport

Fått tag i Alla tider till OS! Fett taggad, kommer sitta klistrad framför tvn! Ska ni kolla?
 
TV London:
-SVT1 sänder OS nonstop.
-SVT24 sänder OS 20.00-00.30.
-SVTplay sänder OS flera tävlingar parallellt.
-EuroSport sänder OS nonstop.
 
Radio London:
-P4 sänder även ifrån OS.
Vardagar:
10-14 & 16-23
Helger:
10.30-23.00
 
_________________________________________________
Lördag 28 juli:
11.00: Fälttävlan: dressyr, individuellt och lag, första dagen.
 
Söndag 29 juli:
11.00: Fälttävlan: dressyr, individuellt och lag.
 
Måndag 30 juli:
13.30: Fälttävlan: uthållighetsprov, individuellt och lag.
 
Torsdag 2 augusti:
12.00: Dressyr: dag 1, individuellt och lagtävl. 
 
Fredag 3 augusti:
12.00: Dressyr: dag 2, individuellt och lagtävl.
 
Lördag 4 augusti:
11.30: Hoppning: kval, individuellt och lagtävl.
 
Söndag 5 augusti:
12.00: Hoppning: lagfinal, första omgången.
 
Måndag 6 augusti:
15.00: Hoppning: lagfinal, andra omgången.
 
Tisdag 7 augusti:
11.00: Dressyr: final lag, kval individuellt.
 
Onsdag 8 augusti:
13.00: Hoppning: final, första omgången.
15.55: Hoppning: final, andra omgången.
 
Torsdag 9 augusti:
13.30: Dressyr: individuell, GP, final.
 
Söndag 12 augusti:
20.30: Avslutningscermoni för OS 2012.
 
 
 

 
Svenska landslaget:
 
Fälttävlan:
Sara Algotsson Ostholt - Wega
Linda Algotsson - La Fair
Niklas Lindbäck - Mister Pooh
Malin Petersen - Sofarsogood
Ludwig Svennerstål - Shamwari

Dressyr:
Patrik Kittel - Scandic
Minna Telde - Santana
Tinne Vilhelmson Silfvén - Don Auriello
Rose Mathisen - Bocelli 1044 (reserv)

Hoppning:
Rolf-Göran Bengtsson - Casall
Lisen Bratt Fredricson - Matrix 
Jens Fredricson - Lunatic
Henrik von Eckermann - Allerdings

@ Grönan


Min åsikt: sporrar och spön

 Sporrar
Jag tycker att sporrar är ett väldigt bra hjälpmedel för att förstärka skänkeln. OM man klarar av att rida med sporrar, dvs att man är medveten om när man använder den och hur. Vet man inte det ska man vänta ett tag. 
 
Man behöver ha en stadig skänkel och ska helst kunna använda den utan att "dra upp" hälen. Det är svårt, har själv problem med det ibland. Men känner man sig redo Kan man börja rida med en snäll ponnysporre. Rider aldrig med skarpare sporrar än en vanlig ponnysporre. Men sen självklart måste man känna efter OM det verkligen behövs. Sporren förfinar inte bara skänkeln, den förstärker också.
 
Så alltså jag tycker att det är bättre att använda sporren lite lätt än att sparka hästen i sidorna. Precis som med alla våra andra hjälper används sporren på bestraffa/belöna sättet, dvs den bestraffar när den används och belönar genom att den plockas bort när hästen lyder.
 
Spö
Spöet används för att förstärka skänkel och påminna hästen lite. Jag tycker absolut inte att det är fel att använda spö, om man gör det på rätt sätt! Folk som bara piskar på sina hästar gör ju helt klart fel. Jag tycker heller inte att det är rätt att en häst som vägrar ska tvingas att hoppa bara för att nån slår den så hårt.
 
Spöet ska användas måttligt. När det behövs. Går hästen inte fram för skänkeln kan man påminna den om vad som gäller genom att lägga till spöet bakom skänkeln. Spöet används ju också efter bestraffa/belöna så det gäller att man använder det lagom annars får man en häst som slutar lyssna helt.
 
Jag tycker att det är synd att folk överanvänder det så mycket att det måste förbjudas. Det finns folk som behöver spöet för att påminna hästen att arbeta lite extra med bakbenen eller för att sätta den där skänkelvikningen. 
 
Så jag har inget emot varken sporrar eller spö om de används rätt!

Topp 10 favoritbloggar :)

Har ingen direkt topplista utom att Nellie Berntsson är 1:a, resten är inte i nån ordning utan kg kollade bara min Bloglovin-lista ;)

1. Nellieberntsson.se

2. Ponnysanning.se

3. Linnolsson.se

4. Playlovelearn.blogspot.com

5. Darios.se

6. Mfkl.blogg.se

7. Nelliessyrra.blogg.se

8. Nicholaihollesen.se (men han har blivit tråååkig)

9. Henrikbarry.se

10. Medryttarnas.blogg.se (såklart ;)

Hoppas ni fick lite tips på kul bloggar!


Nya höökskolleltionen släpptes idag!

Har kikat lite på den och är heeeelt kääär! Man ser att dom har inspirerats från dyrare märken vilket är bra eftersom alla inte har råd att köpa svindyra märkesgrejer! Nästan hela ponnysortimentet är utbytt till nya grejer, man har tröttnat på det gamla! Här är lite grejer jag fastnade för, men det finns hur mycket som helst på www.hooks.se. Sorry för den dåliga bildkvaliten men bilderna är prtscr i min mobil ;)


Some die young.. <3


Rida snart!

Kommer döö i värmen, usch! Det ska bli kul men ändå ;) skriv vad ni vill läsa om, lovar att när jag kommer hem tidsinställer jag vad ni vill! Allt ni skriver kommer upp här! :D


Godnatt nudå!

E sjuuuukt trött! Ska sova aslänge imorn för att sen dra ut till stallet och rida ut på Jackis med Towa och Tilde. Mysigt! Sen blire ber till badet och röja vass så vinkar bada nån dag. Nä men jag kan knappt hålla ögona öppna så det e bäst jag sover! Tack för alla gulliga kommentarer, blir alltid lika glad så fortsätt! :D<3


Färgade håret idag :)

Det blev ljusare blond. Är jättenöjd bortsett ifrån att jag nästa gång ska ta det litelite ljusare ;) bilden gör det dock inte rättvisa, håret är ljusare egentligen menmen ;) Vad tycks? Finare nu/då? /Emma<3


Shoppat lite idag :D

Klänning: 50:- (den e tight och formar sig runt kroppen i verkligheten ;) Den mönstrade Bikiniunderdelen: 10:- Den mönstrade överdelen: 40:- Hade redan alla svarta men på rean så fanns inga snygga delar som hörde ihop i rätt storlek, därför får dom matcha med dom svarta delarna ;) /Emma<3


Hemma nuuu!

Bildbomb på G.. ;)


Dagens vill ha


lätt biljetter till FALSTERBO nästa år! Blir såå sugen när man läser på bloggar/insta/Dv/Fb osv om hur underbart Falsterbo har varit. Snacka om att man blir sugen. Får väl se om vi drar ner dit nästa år! :D
Shoppingen verkar fett najs och sen massa kändisar, grym ridning och sjukt mycket annat kul!


15 random saker du inte visste om mig!

*Jag har skilda föräldrar. Ett år sen dom skilde sig.
*Jag håller på att bli rödhårig. Sakta men säkert.. Så det blir färgning när jag kommer hem från ridlägret!
*Jag blir lätt arg och när jag är arg blir jag bitchig.
*Jag är ALLTID hungrig. Spelar ingen roll hur mycket jag äter.
*Förut var jag fett sportig och vältränad. Men sen när jag slutade på innebandyn blev jag precis som alla andra..
*Jag har fett störd humor haha..
*Jag har haft lugg o.O
*Jag är bortskämd, men på fel sätt.. Jag får massa kläder och tv:grejer osv men med hästgrejer är det annat..
*Jag är beroende av min iPhone...
*...och att köpa skal till den. Jag har 6 olika skal men i två av dom kan man ha bilder i och jag har 4 bilder vilket blir 8 skal. Alltså kan jag ha 14 olika stilar på min mobil ;)
*Jag älskar Loka, Ramlösa. bonaQua osv.
*Jag är BEROENDE av Desperate Housewives. BÄSTA ever!
*Mina förebilder är Nellie Berntsson (så jääävla cool brud, alla borde inspireras av henne) och Paulina playlovelearn.blogspot.com (sjuuukt duktig tjej. Lär mig nåt nytt varje gångjag klickar in där).
* Jag hatar kläder som sitter åt i armhålorna!
*Jag älskar att läsa!

Favoritponnys alla kat :)

Fick en fråga om vilka mina favoritponnys är. Alltså utom Sannie, Jack,, Pajazzo osv. Utan tävlingsponnys. En i varje Kat och sen lite varför.
 
A-ponny: Sir Maximilian. Blev helt kääär när jag såg honom på hästnet! Sjukt fin A-ponny med massa meriter (placeringar) i höga klasser.
Läromästare. Hästar säljesLäromästare. Hästar säljes
 
B-ponny: Nellie Berntssons Bellman! ÅÅH fiiin ponny! Pigg, grym och allmänt kung typ ;)
 
C-ponny: Henry 330. Ägs av Wiktoria Stern. Har sett den på några tävlingar och är heeelt kär! Asså helt unik. Värsta powern i steget och hon rider honom så bra. Liksom han är hetsig men hon har en lugn hand.
 
D-ponny: Black Trump som ägs utav Isabella Nilsson. Skitfin hopponny. Älskar den typ  ;)
 
Har ni några favoriter? :)

Träningarna idag :D

Första träningen var markarbete för Elisabet. Det gick ganska bra. Han blir ju lite mer taggad då. Men vi red lite travbommar på båge, en serie och nåt litet mer. Som vanligt kom han igång efter lite galopp och så. Vi kom fel i serien så där fick jag typ sämsta känslan ever men i övrigt är jag nöjd ;) Nästa träning var dressyr. Hemlig tränare^^ vi gissade och gissade men ingen av dom vuxna sa nåt. En av mina och Klaras gissningar var rätt! I alla fall så gjorde vi hästarna lite extra dressyriga med lindor och matchande schabrak. Några satsade extra och hade vita grejer och sen knoppar o allt.. Själva träningen gick bra! Det var dressyrdomaren Fia Klarbrant (tror hon stavas så) som hade program träning. I min grupp var det jag, Klara/Nessie, Nea/Sannie och vi tränade LC:1. Jag lärde mig fett mycket. Hon va noggrann och gick inte vidare förens ett moment satt helt perfekt. Det kändes väldigt bra men han var inte helt igång. Antagligen trött sen förmiddagspasset. Jag e jättenöjd och vill verkligen träna för Fia fler gånger! Nämen om man skulle gå ut till ponnystona nudå! See ya! Kommentera massa inlägg nudå så får ni lite update imorn efter hoppningen (y) /Emma<3


Grattis Emilia!!

Idag fyller fina Emilia 13 år! Det är hon som äger Nejlika, en jättegulig ponny som står på Lilla Ekeby :)<3
 
 

Wishlist!

Fyller år 23/8 så jag har redan börjat fundera på önskelista. Tänkte att ni kunde få se hur den ser ut so far ;)
Lägger till bilder på vissa grejer också.
 
•Svart kavaj
•Vit tävlingsskorta med krås vid kragen

•Vita TAJTA ridbyxor med "Emma" broderat i svart på låret
•ridstrumpor som e vanligt tyg på foten men nylon på benet

•vita skinnridhandskar
•svart allroundspö
•vitt schabrak broderat "Emma Sandström" i svart på vänstersidan
•Canon teleobjektiv
•kameraväska
•mörkblå ridbyxor

•bruna ridbyxor

•jeans ridbyxor

•vit piké
•pikéer i olika färger
•vanlig väska svart
•presentkort Hööks/Stockholm ridsport/horze osv.
•nail supreme från London

•rhinestones till naglarna

•LINNEN! Alla färger/mönster!
•Svart Träns strl Cob

Ni har blivit fett dåliga på att kommentera!

Kom igen, förut fick jag massa kommentarer varje gång jag loggade in.. Vart e dom nu? ;)<3 /Emma<3


outfit!

Hittade massa outfits jag gjorde när jag bloggade på medryttarnas.webblogg.se här får ni fyra av dom :)
Den här outfiten tycker jag är sjuuukt gullig! Perfekt på en vit c eller d-ponny!
 
 
Schabrak: Horze och kostar just nu (det är på rea) 233 kr.
Luva: Också Horze ock den kostar 129 kr.
Träns: Fanns på Hööks men nu är modellen lite annorlunda (stenar på nosgrimman) det nya kostar iaf 399 kr.
Piké: Fanns på Horze men just nu har de en liknande modell (nääästan likadan) den ligger på ca 200 kr.
Benskydd: Från Hööks och de kostar 189 kr. Finns även matchande bakskydd.
Ridspö: Hööks 69 kr.
Hoppsadel: Denna sadel (Cortez Gold Medal) är från Hööks och kostar 9579 kr.
Ridstövlar: Mountain Horse Young Rider. Vet inte vad de kostade, köpte mina (nya) på Tradera för 1399 kr.
Tyglar: Från Hööks för 129 kr.
Ländtäcke: Hööks för 299 kr. Just nu finns det bara i äppelgrön ;)


Den här på en viss mörkbrun b-ponny
: Hööks Stövlar 1299 kr
Träns: Hööks rea 199 kr (förr 399 kr)
Schabrak: Fanns på hööks men hittar det inte (bilden hade jag sparad på datorn), liknande finns..
Hoppspö: Hööks 69 kr
Benskydd (fram): Hööks 189 kr (finns även helrosa)
Benskydd (bak): Hööks 159 kr (finns också helrosa)
Piké: Spooks riding 498 kr.
 
Den här är lite mer Stilren och passar på vilken häst/större ponny som helst.
Schabrak: Schockemöhle
Pannband: Hööks
Lindor: Schockemöhle
Ridbyxor: Mountain Horse!
Ridstövlar: Mountain horse scs3
Har tyvärr inte koll på priserna :/
Den här är också väldigt stilren och enkel :)
Schabrak:  Hööks
Lindor: Hööks
Handskar: Horze
Pannband: Hööks
Strumpor: Kingsland
Ridbyxor: John Withaker
Piké: H&M
Ingen koll på priserna här heller hehe..
 
 
 

Bildbomb Sannie <3

Bildbombar er med ovisade Sannie bilder!
 
 
Världens absolut vackraste ponny! <3

Sry..

Glömt o skriva att jag e på ridläger hemma på Lilla nu. Det e fett najs! Vi rider en gång om dan sen massa roliga aktiviteter och goa människor. Igår tränade vi lite lätt dressyr och idag var det mer "seriöst" eller vad man ska säga. Kommer inte uppdatera så mycket, men det ligger minst två tidsinställda varje dag :D /Emma<3


Hiss&Diss

-Min hjälm! Sate vad skön den är att rida i! Älskar den och skulle inte byta den mot nån ann hjälm. Eller jo,  en JW eller GPA..
 
-Att det är 38 dagar kvar på sommarlovet! Det är mer än halva! Det har gått 34 dagar ;)
 
-Gulliga bloggläsare som kommenterar sjukt fina saker. Det är ni som får mig att orka.
 
-Att det är cpfint väder ute eller iaf nu när jag skriver! Vet inte hur det är sen när ni läser iofs ;)
 
-Folk som messar utan smileysar. Blir så irriterad! Liksom man vet inte vilken "ton" dom har och allt dom skriver låter kallt och hårt. Skärpning!
 
-Bitchiga hästägare.  Hatar ägare som inte är trevliga mot sina medryttare! Liksom Hallå? Medryttaren gör ägaren en TJÄNST och betalar för det! Och dom flesta ägare tycks tro att medryttaren vill skada hästen men i själva verket är medryttaren oftast försiktigare och nogrannare än ägaren. Själv har jag bara råkat ut för en sån en gång. Då red jag en viss liten skimmelvalack..
 
-Blogg.se appen. Visst, det e bra att den funkar men jag skulle uppskatta om den slutade fucka upp mina inlägg genom att förstöra styckesindelningen, göra så att varje bild laddas upp flera gånger, lägga in konstiga tecken i mina texter osv. Och jag skulle bli glad om man inte behövde wifi för att ladda upp en bild!
 
-Att vara hungrig i stallet och inte ha nån mat med sig. Fetaste DISSEN på det!
 
Yees detta blev ett sjuukt random inlägg, I know ;)
 
 

Hahah sen fick vi en lite störd ide ;)

Tilde red Herkules samtidigt och lite halvt på driv sa jag att det hade varit fett kul att rida honom. Sagt och gjort, fem minuter senare satt jag i sadeln på Tildes superpigga väldigt muppiga b-ponny (!). Haha liten as hell! Haha men roligt som sate var det! Red bara några varv och kände på han i alla gångarter. Han e inte så lätt som han ser ut ;)


Nästa häst blev Jack :)

Shiiieet seg han blev. Hade hyfsad bjudning till en början men sen när jag började ställa lite krav tappade jag ALLT. Tränade fattningar för dom gick sämst. Han ville absolut inte utan drygade sig som satan, bara tvärstannade när jag gav honom galopphjälper. När jag la till spöet fick jag världens bakutkickar tillbaka.. Hoppade lite vattenmatta också, duktig ponny!


Ridit en massa hästar idag :D

Haha inte riktigt men jag började med Sannie. Red ut tillsammans med Tilde/Revansch och Tova/Chayenne. Sannie var pigg som jag vet inte vad! Haha och jag har alltid sporrar på mina stövlar och dom glömde jag att ta av.. Och igår vilade hon=ponny pigg som jag vet inte vad, en smurf på koffein? Mitt i turen började det regna. Fett mycket. Vi galopperade sista biten hem och jag tror hästarna insåg det för det gick foort!

T A C K till Elisabet och Klara för att ni litar på mig såpass mycket att jag fick rida ut själv! Hon mår bra och kul hade vi ;)


Myspromenad :)<3

Varit ute och gått med Sannie i lite mer än en halvtimme. Myys! Vi mötte två galna pudlar med en liten tant efter sig. Dom hoppade på Sannie och en slickade henne på mulen. Snacka om rädd ponny! Haha men vi gick vidare och hittade VÄRSTA smultronstället. Vi (haha ja båda två) satt och mumsade smultron^^ /Emma<3


Sannie <3

 
Det finns inte många som känner mig så bra som den ponnyn gör och vice versa. Jag kan henne utan och innan och hon vet alla mina top secrets. Jag litar på henne till tusen och skulle göra allt för henne. Ingen kan nånsin säga "Jag älskar Sannie mer än Emma" och seriöst mena det. Det går inte, totally impossible eftersom ingen nånsin kommer älska henne som jag gör. 
 
Kan redan nu säga att det här inlägget blir lååångt, men ni ska få höra hela min och Sannies story ur ett  perspektiv ingen nånsin gjort förut. Mitt.
 
Det hela började en fredag i Januari för två år sen. Jag och Anna åkte till stallet och skulle ha hopplektion. På listan stog det att jag skulle ha Sannie. Jag blev lite förvånad, hon va ju ny och man brukade inte få rida nya hästar på nivån jag va då. Iaf så tog jag ner henne i skallgången och började göra iordning henne. Min första tanke var hur sjukt jävla envis hon var. Jag började gilla den sura lilla svarta ponnyn. Vi gick ner i ridhuset och den vanliga klumpen som jag alltid fick när det var hoppning samlade sig i magen. Alla i gruppen satt upp och red fram och känslan jag hade då slår nog inget. Det va helt makalöst vad fin hon va. Inte så att hon gick fint på tygeln utan att hon var lydig och trygg. Jag styrde henne på hindrena och hon hoppade med en j*vla fart!
 
Efter ridningen skötte jag henne och blev helt fast. Denna lilla ponny gav mig en utmaning som hette duga! Jag och Anna stod och myste med henne. Det va kärlek vid första ögonkastet, jag visste från början att det skulle bli vi. Anna hjälpte mig att samla mod till att gå och fråga om jag kunde få bli skötare. Sannie va ju ny så jag va inte säker. Men svaret jag fick va inte alls det jag hade trott: "jaa.. Hon e ju privatponny men det ska väl gå bra". Jag somnade med ett leende på läpparna den kvällen.
 
Allt fortsatte och jag red Sannie på mina lektioner på fredagarna. Vi utvecklades och jag lärde mig henne mer och mer. Det hände att nån annan fick rida henne ibland vilket jag hatade. Svartsjukan var som ett stort svart hål inom mig. Men jag teg och väntade tills nästa fredag då jag skulle få rida henne. Jag kämpade på med den envisa ponnyn i förhoppningen om att få tävla..
 
Meeen det visade sig att så blev det inte. Kickan tävlade henne i hoppning. Jag var så avundsjuk. Jag tror aldrig jag har tyckt mer illa om nån än jag tyckte om Kickan då, vilket e väldigt ironiskt eftersom jag nu kallar henne bästa vän och vi e som systrar. Jag njöt av att få höra om när det gick dåligt för dom. Men det skäms jag för nu.. 
 
I vilket fall så hände det värsta som nånsin kunnat hända. Jag blev rädd. För Sannie. Jag visste inte vad jag skulle göra. Den argsinta lilla ponnyn la öronen  bakåt när jag gick in, hon bet mig och va allmänt grinig. Ända gångerna hon va snäll va när morfar va med, men å andra sidan har morfar den effekten på djur. Min räddning blev världens snällaste, Tora! Hon va med när jag skulle sköta Sannie och jag tror att utan att veta om det lurade hon mig att tro att jag inte var rädd och så blev det. Min rädsla gick sakta men säkert över. 
 
Ett tag var allt underbart men det varade inte länge,  ungefär hösten 2010 (tror jag gick i sexan då). Jag fick tävla Sannie för första gången. Luciahoppet, 30 cm. Jag red henne på skötarridningen på julafton, såå mysigt! Allt var så perfekt men sen.. 
 
Vintern 2011
Jag var typ deprimerad vid den här tiden. Hade nämligen inte ridit prinsessan sen julafton. Detta var alltså i februari. Men det positiva var att hon inte gick så mycket lektioner, dessvärre inte mina heller. Det var även nu jag och Anna började va mer i stallet. Vi va där minst fyra dar i veckan och skötte Sannie och Jason (Annas sköthäst). Bortsett från att jag inte red Sannie så mycket var det nu vi började komma varandra nära. Jag lärde mig hur jag skulle sköta henne på bästa sätt och när jag fick lov att promenera med henne i ridhuset ibland var lyckan total!
 
Så småningom började jag rida henne igen. Jag var jätteglad och fick till och med rida med på nybörjarlektioner för att hon skulle få röra på sig. Jag förstod också hur jag skulle få henne på tygeln osv. Jag kommer ihåg en hopplektion när jag hoppade en oxer på 70, jag älskade det!
 
Sommaren gick och när vi kom tillbaka började jag även lära känna Klara, som har Sannie på foder. Asså tänk att vi knappt hade pratat med varann innan? Jag följde med Klara på tävlingar och fortsatte hoppas på att det knån dag skulle vara JAG som satt på Sannies rygg på en lokal hopptävling.
(Förstå då min besvikelse på nyår när jag insåg att jag var för gammal. Många tårar föll, det var ju trots allt detta jag kämpat för så länge.)
 
Hösten 2011 skaffade jag även minin förra medryttarhäst, finaste Pajazzo. Nu krävdes det lite mer pussel för att hinna med allt.
 
Men min längd började komma ikapp mig. Jag växte och växte hopplöst mycket. Jag kunde fortfarande rida henne, men vi var väl knappast ett proportionerligt ekipage längre. Inte nog med att jag själv visste det, folk verkade älska att påpeka det. Det gjorde så fruktansvärt ont.  
 
Det var även här nånstans en viss liten tjej började rida Sannie på sina lektioner. Hon hade förhoppningar om att få sköta Sannie, men det gick liksom inte. Sannie e MIN. Vet inte hur jag ska förklara men jag hade kämpat så hårt med den här ponnyn, hon hade varit hur sur och grinig som helst i början så inte kunde ju nån annan komma och ta det ifrån mig. Men jag vet att hon läser det här och jag vill att hon ska veta att jag aldrig haft något emot henne som person, det hade blivit såhär med vem som helst som försökt sno min lilla älskling..
 
Vi e  typ i början 2012 nu.
Jag hade precis bytt skola till en ganska krävande. Sannie hann jag inte alls med lika mycket som jag ville. Men det var även här nånstans jag träffade Kickan. Åh, vad kul vi hade när vi berättade massa Sannie-historier. Vi hade båda kämpat så mycket med den ponnyn, fast på helt olika plan. 
 
Jag tog grönt kort den vintern också, och vips var jag och Sannie anmälda till en lokal dressyr. Snacka om att jag såg fram emot det! Jag red henne inte så mycket då, jag var typ 160 lång och hon e 126cm i mank.. Men tävlingen innebar att jag fick rida mycket mer i April. Jag minns speciellt nån dag innan tävlingen och jag red lite för Elisabet (min gamla ridlärare/Klaras mamma) och trodde väl egentligen inte att det skulle hända nåt annorlunda, men Gud så fel jag hade. Det passet gav mig världens wow-känsla, tror aldrig att Sannie har varit så fin med mig på ryggen. Och jag lärde mig massor! 
 
Strax innan tävlingen skulle ridskolan ha en liten klubbtävling i Perfekt ju, tänkte jag. Jag gick för att anmäla mig. Jag tänkte göra en start på ridskoleponny och en på Sannie. Vi var ett gäng som tänkte anmäla samtidigt. Jag sa till ridläraren som satt på kontoret att jag tänkte anmäla en start nu och vänta med den på Sannie tills jag hade pratat med Elisabet. "fast du får ju inte tävla Sannie. Du e alldelles förlång" sa ridläraren. Jag ville spotta henne i ansiktet. Då säger den andra ridlärern som satt där "ja bara det faktum att du fortfarande får rida henne är hemskt". Drev dom med mig eller? Jag gav do varsin jävla bitchblick och gick upp till Sannie. Jag svor på att jag föralltid skulle hata dom. I detta läge var det sjukt viktigt för mig med stödet jag fick från mina vänner. Dan innan klubbtävlingen lyckades lite folk övertala mig att gå och fråga Elisabet om jag kunde få starta Sannie. Tårarna brände bakom ögonlocken när jag fick svaret "nej, jag vill inte att du rider henne då. Jag vill inte gå emot mina kollegor".
 
Kan ju säga att den lokala tävlingen gick skit. Vi slutade femma=strax utanför placering. Iaf så var allt som bortblåst. Men det spelade ingen roll för jag hade på sätt och vis nått mitt mål: jag satt på Sannies rygg på en lokal tävling. Jag var så glad att min första lokal blev på Sannie. Skitsamma att det var dressyr istället för hoppning. Skitsamma att det borde ha blivit för flera år sen. Men bi ska veta att tårarna rann när jag leende vände rätt upp efter att ha ridit mitt första riktiga dressyrprogram. 
 
Strax innan detta hade jag skaffat en till medryttarhäst. Tyckte sjukt mycket om ponnyn, en riktig pärla om man vara hade gett honom tid, men ägaren var oftast dryg och otrevlig och verkade inte alls vilja ha nån medryttare. Tror en slav hade passat henne bättre ;) nej men det tog väldigt mycket energi och jag var sällan på ridskolan hos Sannie.
 
Vi kan hoppa fram till då när Klara sa att hon skulle ta hem en ny ponny. Jag trodde på riktigt att jag skulle spy. Att jag aldrig mer skulle träffa Sannie...  Tanken gick knappt att tänka, det gjorde så ont. Jag blev lite lugnare när Klara sa att dom skulle ha kvar henne till Fanny, men man vet aldrig. Varje gång jag ser Sannie är jag orolig att det är den sista. Liksom vad vet jag om dom har sagt upp avtalet med Sannies ägare? Hur vet jag att nån kommer säga det? 
 
"ta till vara på tiden då" säger folk. Mjo, det låter väl bra.. Men det är betydligt lättare sagt än gjort när man går i sjuan (i en skola man får betyg i sexan=en jääävla massa betygshets), har en medryttarhäst tre dagar i veckan, skilda föräldrar vilket betyder att allt blir stressigare osv. Men jag ska verkligen kämpa nu, mer än nånsin! 
 
Det jag vill ha sagt med det här är att jag inte alls har fått allt serverat på silverfat. Jag har kämpat så att tårarna sprutat men folk verkar inte förstå att det ligger mer bakom den där "kaxig privatskötare" fasaden. Anledningen till att jag är uppkäftig och kaxig är försvar. Jag har alltid gjort så i situationer som gör mig osäker. 
 
Varje gång jag ser Sannie fylls jag av stolthet på nåt sätt. Jag vet att inte allt är min förtjänst, det är inte det. Jag blir stolt och lycklig för att jag lyckades komma in under skalet på den envisa ponnyn. Jag har visat henne att med mig har hon ingen anledning till att vara osäker. För det är just det hon är, osäker. Hon har visat mig vad horsemanship är, hur man hanterar en häst på rätt sätt. För det finns bara ett sätt, Kärlek! 
 
Jag vet att jag aldrig kommer glömma den här ponnyn, jag har levt för henne och hon är inte ens min. Ändå kommer hon alltid vara min på alla sätt som räknas, att det inte står Emma Sandström på pappret är inte alls lika viktigt!
 
/Emma<3

Blir så glad!

Har fått massa kommentarer från fina bloggläsare som vill läsa deepshitet men jag tror inte ni inser hur brutalt mycket TEXT det är, liksom mer än två år nerskrivet. Kan säga att jag e på våren 2011 just nu :) . och jag blir fett glad när jag loggar in flera gånger om dagen och det varje gång e nya gulliga kommentarer! Keep going! :D /Emma<3


Blablabla..

Anledningen till att jag inte uppdaterat så bra på sistone är att jag inte varit i stallet och därav inte haft nåt att skriva om, helt enkelt. Sen har jag ju inte kunnat lägga upp bilder eftersom internetuppkopplingen e för seg här men imorn förmiddag åker jag hem och då blire andra bullar! Sannie-deepshitet kommer snart, det ligger halvfärdigt som en anteckning i min mobil och ska snaaart skriva klart det, men det e sjuuukt långt ;) Har btw hittat vad jag skrev i min dagbok samma dag som jag red Sannie för första gången.. Nån som vill läsa? /Emma<3


God morning!

Vad vill ni läsa om idag då? Kan vara allt mellan himmel och jord! Ridläger, gamla sköthästar, min ridhistoria, åsiktsinlägg om nåt, deepshit osv. Kan dock inte lägga upp bilder eftersom min internetuppkoppling e för seg.. :( /Emma<3


Glaaaaad cheeey här! :D

Ska rida ut på prinsessan på söndag :D<3


Nån som e sugen på ett deepshit?

Håller på och skriver ett inlägg om Sannie. Här snackar vi fet deepshit. Sugna på att läsaaa? Kommentera! :D /Emma<3


Bloggappen!

Yes nu funkar appen för http://blogg.se">blogg.se :D ni vet vad det innebär, livebloggning! Kommer kunna blogga direkt till er nu var jag än är. Så uppdaten kommer bli 16846832167 gånger bättre. Så ni som bloggar hos http://blogg.se">blogg.se glöm inte UPPDATERA appen! Den nya versionen har inga nya funktioner utan e bara buggfix. Dom har fixat så att alla som förts över till nya http://blogg.se">blogg.se kan logga in i appen. Detta gäller iaf dom med iPhone, har ingen aning om hur det funkar för er med Android ;) /Emma<3


Jodå, jag lever..

Det e bara lite dåligt internet här. E i nån stuga vi har hyrt i hedemora. Händer inget sspec.. Vi chillar mest i poolen hela dagarna. På onsdag blire en sväng till Leksandssommarland :D men bloggen ligger på is tills jag kommer hem på lördag :)

sick as heeeell..

var hos läkaren idag. Har världens halsfluss. Det går tydligen nu och han såg på en gång utan att behöva ta prover vad de va. Men det e iaf anledningen till den fett dåliga updaten.. Ska tidsinställa några när det inte känns som att huvudet ska sprängas och att halsen ska svälla igen. Har inte ätit ORDENTLIGT sen i förrigår kväll ooch redan då gjorde det ont, så på mer än et dygn har jag levt på yoghurt med frukt i och juice, men det går det med ;) 
 
well, see yaa!

Steker pancakeees ;)

Står o steker pannkakor nu, sen blire käka och efter det dra ut till Jacken. Meen medans jag käkar ska ni få ett fett jävla åsiktsinlägg. Har det klart i huvudet och ska bara skrivas ner i princip. Well, alla kommer inte gilla det eftersom jag vet att jag har läsare som kommer känna isg träffade haha. But i think they need to hear it ;)

Pajazzo <3

Fick lite bilder från Amanda (canonislife.blogg.se) igår:
 
 
Ser fett mobbat ut, bjuder! haha nä men jag beräknade avståndet heelt fel  så det blev faiiiil.. Haha det e lite faaail över alla bilder men poni var glad och jag hade kul och  det e det som räknas ;)
 
Men vad vill ni läsa idag? :) 
 

Pajaaz <3

Har lovat filmer när jag rider nån gång haha.. Dessa hittade jag i min mobil. Inte vackert vill jag lova men det e allt jag har så det får duga. Alla filmer e på mig och min förra medryttarhäst Pajazzo. Har bara när jag hoppar och när jag flummar lite barbacka ;) Enjoy! 
 
Haha failar lite när jag ska sitta upp..
 
Haha fast sen gick det bra ;)
 
Vi hoppar 85cm ute i paddocken :)
 
Hoppar 90 inne i ridhuset.
Veeet att jag faller fram jättemycket efter hindret och att det ser rätt fult ut,
men det här va aslänge sen.. 
Inte direkt stolt över det hindret ;)
 
Sen tog vi ett till skutt ;)
Hemskt ledsen Alice, men du kommer nog inte bli kameraman i framtiden ;) <3
 
  Kvalitén e inte den bästa men det har nog med kameran eller nåt att göra ;)
Här tar vi några småskutt, ca 50cm, men det behövs det med  ;)
 
^^^^^^ Fortsättning från ^^^^^
 
haha obsa att dessa filmer e flera månader gamla och att jag blir fett oseriös när nån filmar ;) OOch nästa gång ska jag sätta IHOP alla filmer till EN film ;)
 
 
 

chillar framför Gossip Girl :)

Har typ inte gjort nånting idag, asskönt! Har städat lite hemma för att tjäna pengar till Hööks-rean. Kollat lite random på tv och sådär. Just nu äre Gossip Girl. Helt klart ett typiskt Emma-program haha. Snygga killar, snygga kläder och rätt mycket drama.
Har fått frågor om vad jag gillar för tvprogram. Måste nog säga att jag har väldigt många olika favoriter, men här e väl de jag alltid kolllar:
Top Model
Desperate Housewifes
Housewifes of Beverly Hills
Simpsons
Gossip Girl
Project Runway
Ponniakuteeen

Medans jag ändå håller på kan jag väl passa på att svara på en fråga jag fått ett par gånger, vilka bloggar jag läser och varför. Dessa e mina absolut favoritbloggar, men jag läser andra också:
NellieBerntsson.se sjukt grym tjej som gör sin grej och skiter i vad allaandra tycker. 
LinnOlsson.se asbra förebild som ger jättemycket tips för att hjälpa en att nå sina mål.
PlayLoveLearn.blogspot.se varje gång man klickar in här får man sig en riktig tankeställare över hur vi tar hand om våra hästar.
Ponnysanning.se för att hålla mig uppdaterad om vad som händer in da horseworld ;)
Nån som vill läsa om nåt speciellt? O glöm inte frågestunden! 

Godnatt på er <3

Vet inte hur morgondagen ser ut än, men hoppas på att träffa goa kompisar eftersom jag Har varit lite nere på sista tiden.. Drar ner till Ensta I guess. nä men ni får gärna hjälpa mig att bli på bättre humör med lite gullia kommentarer ;)<3
 

Min DRÖMoutfit :)

Om nån skulle ge mig ett bankkonto med obegränsade pengar att köpa en tävlingsoutfit (hoppning) skulle resultatet bli nånting sånthär: 
Hjälm: En svart GPA air speed tone on tone. Sjuuukt jävla snygg och värkar asskön. Något saftig prislapp dock, runt 6200:-
Väst: Här e jag tråååkig och kör stilrent på en asskön racesafe.. 2700:-
Kavaj:  E så jävla in love med Spookskavajen, så en svart Spooks. Det e min typ högsta önskan efter en egen häst haha. Den kostar ca 3000:-
Stövlar: Får bli ett par Tretorne som matchar kavajen. Dessa kostar omkring 3000:-
Ridbyxor: Skulle seriöst typ DÖDA (okej inte riktigt då men) för ett par mountain horse. Vita. Så jääävla snygga. Please ge mig! Kostar "bara" 999:-
Strumpor: Rosa Kingsland i nylon. Kostar ca 150:-
Benskydd: Här kör vi mainstream med ett par svarta Veredus. Kostar mellan 1000-1500:- 
Schabrak: Okej nu kör vi på det viktigaste haha. Vi säger att det e Sannie så jag vet hur det ska matchas ;) Hade utan tvekan tagit det rosa GG schabraket. Asså fatta stilren matchning eftersom dom två smala kantbanden e svarta och vita precis som resten av outfiten. Ca 500:-
Luva: ofc ska det matchas med luva! En GG som hör till schabraket. Denna hittar jag inget pris för men tippar på att den oftast säljs tsm med scgabraket..
Förbygel: Från Hööks eftersom att allt inte kan vara flashiga märkesgrejer haha. 700:-
Träns: Nu kör vi gulligt B-ponny med ett Pullar som FANNS på Hööks förut.. 
 
 

REA!

Hööks har värsta rean! HHalva priset på massa stuff :D hoppas på o kunna ta mig dit nån dag och här e en outfit som GÄRNA får följa med mig hem isf. Allt e inte på rea meeen ändå ;) och allt e från Hööks :)
 
 
Lindorna finns i en marinare färg men den fanns inte på bild.. Och handskarna e också marinare i verkligheten ;)
 
 

kom nyss hem från jack :)

Vi hoppade lite idag :) Jack va seg som jag vet inte vad! Det gick inte äns att få till en bra fattning.. Efter mycket kämpande lyckades vi få till en bra galopp och han bjöd på hindren. Det va liksom lycka när jag fick ta tag i honom för att sakta av och byta galopp och han liksom ville kasta sig in i galoppen ;)  Vi hoppade ett räcke som låg på 70cm och en oxer på 75cm. Sista språnget på oxern vart  jävligt najs fö att vara Jack! Ända problemet är att jag faller fram lite efter hindret men det försöker jag jobba på ;)
 
Blev inge bad tyvärr.. Men ev på Onsdag ska vi väl försöka dra oss ner till sjön och isf bildbombar jag (Emilia ;) 
 
Haha men aja C ya ;)

Godmorgon people ;)

Vad vill ni läsa om idag då? Bara att kommentera, lovar att skriva allt ni vill ;) 
 
ska dra till Jackis och hoppa lite (tror jag) snart :) Då ska vi jobba på tempot och att ha en bra galopp med energi ;) Sen ska vi ev ner och bada med hästarna (y)
och glöm inte att fortsätta kommentera frågestuuunden!  Ni får ett till svarsinlägg ikväll, så se till att dina frågor kommer med! ;)

Svar del 1 :)

Favoriter: 
Färg på häst? svag för fuxar och svarta, speciellt en viss liten svart.. <3
Ras? ingen speciell, men shettis/welsh verkar ju vara en lyckad korsning ;)
Kategori? B, finns inget bättre än B-ponnysar!
Gren? (asså hoppning, dressyr osv) har aldrig kunnat svara på den frågan och kan fortfarande inte.. 
Mat att ha med i stallet? cup nuddles (stav?)
 
 
 
Vad är det bästa med Sannie och Jack? Sannie är väl att hon är så jävla envis men när hon inser att hon kan låta en komma henne nära är hon hur underbar som helst! Jack är väl att han ger mig en jävla utmaning VARJE gång jag sitter på han ;)
 
Det roligaste med ridningen? euhm.. När det  går bra. När allt stämmer mellan ryttare och häst båda på marken och i sadeln ;)
 
Vad ska du göra i sommar? jaduu, va i stallet och med kompisar! Men det som e inplanerat e väl v 28 drar vi till Hedemora (mammas familj), v 29 e det ridläger med Jack hemma på Lilla Ekeby och sen 33 blire hoppläger på Roo med ett gäng kompisar. Kuligt värre ;)
1. Vad har du för mål till efter sommarn med Jack? (hoppas du fatta;) Att ha en hyfsat pigg och alert ponny även hemma i padocken och vara klara för att åka ut och tävla lite smått ;)
 
2. Vad har du för mål med ridningen långsiktigt (2 år typ) ? Att ha en fin medryttarponny som jag får tävla mycket med. och såklart att bli bättre på att tex känna av hästen osv.
 
3. Rider du/sköter du sannie någonting nuförtiden? Asså det e rätt srtessigt nu men jag FÖRSÖKER hinna sköta henne, men det  ju inte riktigt som det va förut. Rider henne gör jag inte. Det e ingen som har sagt liksom "nu får du inte rida henne mer", men att jag inte har ridit henne sen april säger väl sitt om saken. Jag tar det som att dom inte vill ha kvar mig längre helt enkelt.
 
4. Ska sannie vara kvar hos klara eller ska hon säljas? Jag e den som ALLTID får veta saker SIST om henne, men såvitt jag vet ska väl Fanny ta över henne men det verkar som att Fanny inte vill.. Vilket e jääävligt synd för Sannie e precis vad Fanny behöver. Tvivlar inte en sekund på att Sannie lätt hade gått LA båda grenar med henne på ryggen. Och ingen känner Sannie som jag gör. Även fast folk tror att dom gör det ;)  
 
5. Kan du inte bli medryttare på klaras nya ponny? :D  Just nu verkar det inte så aktuellt, men vill dom så provider jag gärna ;) 
 
6. This or that;
Häst/Ponny
NellieBerntsson/JakobLing-Vannerus (luuuuv NellieB)
Hoppa högt och inte ha "känslan"/hoppa lågt med "känslan"
Tävla/Träna
A/B/C/D-ponny
Köpa en äldre lugn lite lat häst/Köpa en ung alert ponny med temperament
 
 

Nattiii!

Godnatt på er! Astrött så nu blir det sova. See ya imorn och då hoppas jag att jag har massa kommentarer, okej..? <3 
 Här e dagens outfit, jag i nya hjälmen (den e inte SÅ blå i verkligheten) och dagens stalloutfit (:
 
 
dont even ask, för jag vet inte varför bilderna blev snea :P

MIN blogg..

Det här e MIN blogg! Det e nåt en del människor måste respektera. Jag har några sjukt gulliga läsare som alltid får mig på bra humör med sina fina komentarer. För er tar det två minuter av era liv att skriva en lliten kommentar, men jag kan gå runt en hel dag med den där kommentaren som "ditt hår e så vackert" "du fotar asbra" "sjukt fin blogg" "du skriver jättebra inlägg" osv i tankarna. Om inte mer. Men ni förstår ;) Älskar att logga  in på blogg.se och ha 10 nya såna kommentarer. Och jag försöker alltid kommentera tillbaka, så lämna din bloggadress i url-fältet så får du nåt fint tillbaka liksom.
 
För en del kankse min blogg e tiny little med mina ca 50 unika om dan, men för mig är den lika stor som tex Nellie Berntssons e för henne. Jag vet ju got och väl att jag inte har så mycket att komma med jämfört med hennes 120 000 klick om dan, men jag tycker om att blogga och jag säger bara att statistiken är en siffra liksom, inte ett färdigt omdöme på hur du är som bloggare! Så skit i vad alla andra säger, blogga om exakt det du vill, för nu jävlar kör vi! :D
 

FRÅGESTUND!

Yes, nu kör vi frågestund. Updaten har varit förfärlig (sjukt awesome ord) så nu har jag nåt och skriva om. Svaren kommer som vanligt i olika inlägg ;) kör även lite frågorsom rullat in på mejlen och sånt ;) Men fråga på, svarar när det  har blivit 10 frågor, sen nästa svarsinlägg kommer efter 10 till osv ;) well, fråga så mycket ni vill om exakt vad ni vill, ska vara 100% ärlig :)
 

red ut på en taggad Jack idag!

Han va pigg och allmänt rolig! Blir så glad när jag rider ut på honom, för han blirverkligen en annan häst! Red tillsammans med Tilde/Herkules och Tova/Chayenne (ingen aaaning hur nån av dom stavas :P ). Vi red nån sväng på en grusväg och sen lite ridning nere i sandtaget. Jack tappade all energi..
 
 
lite av sandtaget uppifrån! Vi red lite åt höger (syns inte på bilden) och galoppbacken e rakt bakom träden ;)
 
 
 
Men sen började vi hoppa ett litet mini-skutt-hinder och efter ett par gånger i trav och nån i galopp blev han taggad. Lyckades till och med  göra en hyfsat snygg fattning från skritt. Hade hela tiden en najs känsla mot hindret (för att vara Jack) men transportsträckorna när vi skulle till hindret igen blev lite jobbiga för oss båda. 
 
När vi red hem sen galopperade vi upp för en awesome galoppbacke i sand som e rätt "platt". Tilde ba "jag släpper han i backen!". Jag trodde vi skulle galoppera en ANING fortare, men vi typ flög fram asfort!
 
Det e känlsan jag hade idag jag vill ha på banan. För det när det går såhär som vi har askul! Imorn taggar vi troligtvis lite hoppning hemma på banan (y)
 
 
 

bästavän.. <3

jag älskar min bästavän. Hon e så jå jävla bäst! ärligt, utan henne hade jag inte pallat allt det här. Även om vi inte alltid har massa deeptalk så får hon mig på så bra humör. Men om det är nåt vet jag att hon alltid finns där, precis som jag alltid finns för henne <3 Såklart jag har många nära vänner som betyder massa, för man behöver alla på olika sätt.. I alla fall, du vet vem du är..  ;) Love yaa <3
 
 
några awesome quotes som passar in perfectly till dethär:
 
ett väldig random och designmässigt fult inlägg, men jag behövde skriva det! och bilderna e screenshotade i min iPhone och sen mejlade till datorn, nerladdade och uppladde hit så jag sket i att storleken blev olika. Lev med det.

Hööks idag igen dåe :)

min gamla hjälm e helt sprucken inuti (det knakar och knarrar heeela tiden) så nu var det dags för en ny. Hade tänkt åka till sthlm ridsport och köpa en Lami Cell Master,
men dom hade stängt så det blev Hööks ist. Hittade en asskön och hyfsat snygg plast med skruv i bak. Me like skruv i bak, för det går liksom att anpassa hjälmen under passet. Aja det blev en mörkblå (Hööks har inte helsvart) Lami Cell Transformer :)
 
 
Vad tycks?
 
Absoluta drömhjälmarna e väl den mörkblå JWn och en GPA tone on tone ;)